blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Ekim, 2024 17:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Elif Köse İstanbul Turizm Fuarı’na Katıldı

İstanbul Turizm Fuarı Ulusal ve Uluslararası turizm profesyonellerine Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kapılarını ikinci kez açtı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Türkiye'nin en önemli turizm fuarlarından biri olan İstanbul Turizm Fuarı'na konuşmacı olarak katıldı. 9-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılışını yaptığı bu prestijli fuarda, Başkan Köse, fuarın organizatörü, seyahat yazarı Akif Budak ve TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu'nun moderatörlüğünde düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ile birlikte şehirlerini tanıtan başkanlar arasında yer aldı. Başkan Mimar Elif Köse, konuşmasında Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasını detaylı bir şekilde anlattı. Safranbolu'nun dünya mirası listesindeki önemine vurgu yaparak, şehrin kültürel ve tarihi dokusunu korumanın yanı sıra turizmi sürdürülebilir bir şekilde geliştirmenin gerekliliğinden bahsetti. Kentin coğrafi işaretli ürünlerinden, yerel lezzetlerinden ve özellikle Safranbolu’nun ünlü mimarisinden söz eden Köse, bu değerlerin korunmasının yanı sıra geleceğe yönelik projelerle şehri nasıl daha yaşanabilir bir yer haline getireceklerini aktardı. Safranbolu'nun turizmdeki yerini güçlendirmek adına yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerden bahseden Köse, özellikle yaptıkları başarılı çalışmalar sonucu Safranbolu'nun Cittaslow'a dahil edilmesi ile birlikte sürdürülebilir turizm ve çevre dostu projelere verdikleri önemi vurguladı. Bunun yanı sıra, Safranbolu'nun turizmini canlı tutmak ve şehirde yaşayan halkın refahını artırmak adına uyguladıkları stratejileri detaylandırdı. Başkan Köse, Safranbolu’nun tarihsel değerlerini korumanın sadece bugünkü kuşaklar için değil, gelecekteki nesiller için de kritik olduğunu belirterek, bu doğrultuda hem yerel yönetim hem de halkla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda ayrıca Safranbolu’nun tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, başkanlar şehirlerinin turistik ve kültürel zenginliklerini paylaşma fırsatı buldu. Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini artırmak ve küresel anlamda daha fazla tanınmasını sağlamak için atılan adımlar büyük ilgi gördü. blank blank blank

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
16 Mayıs, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tarihi Kent 40 Belediye’yi Bir Araya Getirdi

Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na Safranbolu Belediye Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, Türkiye genelinden 40 belediyeyi ağırlayarak, Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, teknik koordinatör ve uzman katıldı.

Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek, Safranbolu Hilton Garden’da düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Türkiye'nin güzel illerinden Karabük’ün Safranbolu ilçesindeyiz. Kıymetli Başkanım Elif Köse'nin şahsında bütün çalışma arkadaşlarına öncelikle teşekkür ediyorum. UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu'da olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Cittaslow üyesi belediye başkanlarımız, belediye başkan vekillerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber bugün buradayız. Dün itibarıyla bize ev sahipliği yaptığı için Elif Köse Başkanıma da teşekkür ediyoruz. Cittaslow tabii ki ulusal bir ağ. Ben 25 Ekim'de de Türkiye Koordinatörüydüm. 25 Ekim'de 33 ülke, 303 belediyeydi. O zaman şimdi 305 oldu; belediye sayımız 305. Bu belediyeler içerisinde genel başkan yardımcılığına atanmıştım. Ülkemin dört bir yanını dolaşmaya çalışıyorum. Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Birliği Başkanıyım. Bütün bunları ulusal ve uluslararası yaptığımız çalışmalarımızla, sakin şehirlerimize adı üstünde böylesi güzel bir ağda insanlarımızın geleceği için, şehirlerimizin kültürünü, tarihini, çevreye sahip çıkma düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz. Gerçekten katılımları için bütün belde, ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bunların devamını diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında tarihe, kültüre sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise şunlara değindi: “Hem uluslararası komitenin genel başkan yardımcısı hem de Türkiye Komite Başkanımız, aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programa katkılarından dolayı, Safranbolu’ya gelip tüm ekibe önderlik yaptığından dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim Cittaslow ağına dahil olmamız aslında Safranbolu adına çok doğal bir süreçti. O kadar yakışıyor ki sakin şehir olmaya... Safranbolu zaten UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bir markaydı. İkinci bir markamız da Cittaslow ağına dahil olarak oldu.”

Toplantıda, Cittaslow Türkiye’nin güncel gelişmeleri, aday ilçeler süreci, “Cittaslow Fikir Maratonu”, Cittaslow Metropol Antalya uygulamaları ve Safranbolu’nun iyi uygulama örnekleri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca Seferihisar, Gerze ve Arapgir belediyeleri de başarılı uygulamalarını paylaştı. Ardından Cittapro Sertifika Töreni ile uluslararası standartlara uygun sürdürülebilirlik projelerine imza atan belediyelere belgeleri takdim edildi. Katılımcılar, Safranbolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Cittaslow uygulamalarını yerinde inceleyecek. Bağlar, Köyiçi, Hıdırlık Seyir Tepesi, Belediye Üretim Serası ve Tarihi Çarşı gibi durakları içeren teknik inceleme turu ile Safranbolu’nun kültürel mirası ve sürdürülebilir kent modeli gözler önüne serildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.