Başkan Doğan: “Şehirlerarası otogar hakkında vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım” - Karabük Haber Postası
baskan dogan sehirlerarasi otogar hakkinda vatandasin huzursuzlugunun farkindayim sRs5jBFH jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Doğan: “Şehirlerarası otogar hakkında vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım”

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, özel bir firma tarafından işletilen Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı hakkında vatandaşların huzursuzluğunun farkında olduğunu belirterek, hem fiziki yapısı hem de yeni yeri hakkında çalışma başlattıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığında parti binasında düzenlenen basın toplantısında yerel konular hakkında yöneltilen sorulara cevap verdi. Şehirlerarası otogarın yetersiz kaldığı konusu ile otogar ve fakülteye geç saatlerde gidecek vasıta sorularına cevap veren Başkan Doğan, her 2 konunun çözümü için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

“Şehirlerarası Otogarı hakkında vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım”

Vatandaşların otogar huzursuzluğunun farkında olduğunu dile getiren Başkan Doğan, otogarların şehre ilk kez ya da yeni gelen vatandaşlar için imaj noktasında önemli olduğunu belirterek, “Samsun Şehirlerarası Otogarı’ndaki sorunları işletmecilerine bildirdik. Tuvalet ve bazı yerlerde düzeltmeler yaptılar. Tadilat ve tamirat işlerine başladılar. Otogarların artık Türkiye’deki değişen şartlarla bu kadar büyük yapılardan daha butik yapılara dönüşmesiyle alakalı bir ihtiyaç var. Kayseri benzer bir ihtiyaca yönelik bir cevap oluşturmuş. Otogar işletmecileri ile konuşuyoruz. Hem yeri noktasında hem de fiziksel durumu noktasında bir aşamaya geldiğinde şehri bilgilendireceğiz. Şu anda bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım. Orada Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı yazdığından kimse orayı özel bir firmanın işlettiğini bilmiyor. İnsanlar şehre geldiğinde Samsun’a dair bir imaj oluşturuyor. Düzeltilmesi gereken yönleri hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hem de kendi üzerimizden uyarıyoruz. Farklı bir konsepte dönüşmesini kendileri ile de görüşüyoruz. Otogarının yönetim kurulu başkanının yurt dışında olması. Çocuklarının buradaki işlerin başında olması biraz iletişim anlamında da sorunlara neden oluyor ama yakın bir zamanda bir yol haritası belirleyip, yolumuza devam edeceğiz. Aynı durumda olan Havza ve Çarşamba Otogarları da var. İşletme maliyetleri çok yüksek. Yüksek tavanlı, çok geniş binalar yer alıyor. Vatandaşlar çoğu zaman otogara gitmeden şehir içerisinden transfer merkezlerine iş yürüdüğü için biraz binaları da küçültmekle alakalı talepleri var. Şu anda görüşme aşamasındayız” dedi.

Otogara ve fakülteye gece geç saatlerde gidebilecek vasıta konusunda da çalışma başlattıklarına değinen Doğan, “Atakum’da fakülteye gece tramvay çalışmaması nedeniyle otobüs de gitmeyince vatandaşlarımız bir sorun yaşıyordu. Bunu gece çalışan elektrikli otobüsler ile çözdük. Bunu sonlandırdık. Eylül itibariyle de 10 yeni otobüsümüz gelecek. Körüklü otobüslerden satın aldık. Atatürk Bulvarı’nda ekspres hatlarında otobüslerimiz çalışacak. Oradan boşa çıkacak otobüsler de otogar gibi fakülte gibi ihtiyaç olan bu tür yerlerle alakalı çözüm olacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 16.04.2026 15:54
0
0

KARABÜK’Ü KORKUTAN DEPREM RİSK ANALİZİ

Türkiye’nin aktif deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya hattı üzerinde yer alması, birçok şehir gibi Karabük’ü de ciddi risk altında bırakıyor. Uzmanlara göre, 1. derece deprem bölgesinde bulunan Karabük’te yapı stokunun büyük bölümü olası bir deprem karşısında yetersiz

Türkiye, dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer alırken, ülkenin büyük bölümü yüksek deprem riski altında bulunuyor. AFAD tarafından güncellenen deprem tehlike haritaları, bölgelerin yer ivmesi değerlerine göre risk seviyelerini ortaya koyuyor. Uzmanlara göre Türkiye’nin sismik hareketliliğini başlıca üç ana fay hattı belirliyor: Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hatları. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı, Karadeniz Bölgesi’nin güney sınırını oluşturarak Düzce’den Erzincan’a kadar uzanan geniş bir hat boyunca etkisini gösteriyor. Ayrıca Karadeniz kıyı şeridinde yer alan Karadeniz Bindirme Fayı da bölge için dikkat çeken bir diğer risk unsuru olarak öne çıkıyor.

Karabük’ü doğrudan etkileyen en önemli sismik unsur, Kuzey Anadolu Fay Hattı. Bu fay hattı, Karabük’ün yakın çevresinden geçerek Düzce, Bolu ve Çankırı üzerinden uzanıyor ve Türkiye’nin en aktif kırıklarından biri olarak biliniyor. Özellikle Karabük Merkez, uzmanların dikkat çektiği riskli yerleşim alanları arasında öne çıkıyor.

TARİHSEL DEPREMLER UYARIYOR

Karabük’ün deprem gerçeği, geçmişte yaşanan büyük felaketlerle de sabit. 1 Şubat 1944’te meydana gelen 1944 Gerede–Çerkeş Depremi, bölge tarihinin en yıkıcı afetlerinden biri olarak kayıtlara geçti. 7.4 büyüklüğündeki deprem; Gerede, Çerkeş ve Bolu’nun yanı sıra Karabük ve Eskipazar’da da büyük yıkıma yol açtı. Yüzlerce bina yıkılırken, çok sayıda insan hayatını kaybetti.

O dönemde genç bir yerleşim olan Karabük’te özellikle fabrika sahası, mahalleler ve köyler ağır hasar aldı. Eskipazar’da vadilerin çökmesi ve kerpiç yapıların büyük bölümünün yıkılması, depremin şiddetini gözler önüne serdi.

ESKİ YAPILAR BÜYÜK TEHDİT

Aradan geçen yıllara rağmen Karabük’teki yapı stokunun önemli bir kısmı hâlâ eski ve dayanıksız. Kentte özellikle 60-70 yıllık binaların yaygın olduğu, bu yapıların günümüz deprem yönetmeliklerine uygun olmadığı belirtiliyor. Uzmanlara göre mevcut binaların yaklaşık yüzde 70’i güçlü bir depremde ayakta kalamayabilir.

Karabük’ün il oluşundan bu yana geçen sürede hızlı bir büyüme yaşansa da, bu gelişimin yapı güvenliği açısından aynı ölçüde ilerlemediği ifade ediliyor. Bugün resmi olarak 1. derece deprem bölgesi olan kentte, eski yönetmeliklere göre inşa edilen yapılar ciddi risk oluşturuyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Karabük’te hızlı kentleşmeye rağmen yapı güvenliğinin aynı ölçüde gelişmediğine işaret eden uzmanlar, acil ve kapsamlı bir kentsel dönüşüm sürecinin başlatılması gerektiğini vurguluyor. Kullanım ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesinin hayati önem taşıdığını ifade eden uzmanlar  geçmişte yaşanan acı tecrübelerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, deprem gerçeğine karşı alınacak önlemlerin ertelenmemesi çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin