karabuk
İmsak 05:42
Güneş 07:06
Öğle 13:05
İkindi 16:18
Akşam 18:54
Yatsı 20:14
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
baskan dogan sehirlerarasi otogar hakkinda vatandasin huzursuzlugunun farkindayim sRs5jBFH jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Başkan Doğan: “Şehirlerarası otogar hakkında vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım”

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, özel bir firma tarafından işletilen Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı hakkında vatandaşların huzursuzluğunun farkında olduğunu belirterek, hem fiziki yapısı hem de yeni yeri hakkında çalışma başlattıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığında parti binasında düzenlenen basın toplantısında yerel konular hakkında yöneltilen sorulara cevap verdi. Şehirlerarası otogarın yetersiz kaldığı konusu ile otogar ve fakülteye geç saatlerde gidecek vasıta sorularına cevap veren Başkan Doğan, her 2 konunun çözümü için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

“Şehirlerarası Otogarı hakkında vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım”
Vatandaşların otogar huzursuzluğunun farkında olduğunu dile getiren Başkan Doğan, otogarların şehre ilk kez ya da yeni gelen vatandaşlar için imaj noktasında önemli olduğunu belirterek, “Samsun Şehirlerarası Otogarı’ndaki sorunları işletmecilerine bildirdik. Tuvalet ve bazı yerlerde düzeltmeler yaptılar. Tadilat ve tamirat işlerine başladılar. Otogarların artık Türkiye’deki değişen şartlarla bu kadar büyük yapılardan daha butik yapılara dönüşmesiyle alakalı bir ihtiyaç var. Kayseri benzer bir ihtiyaca yönelik bir cevap oluşturmuş. Otogar işletmecileri ile konuşuyoruz. Hem yeri noktasında hem de fiziksel durumu noktasında bir aşamaya geldiğinde şehri bilgilendireceğiz. Şu anda bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşın huzursuzluğunun farkındayım. Orada Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı yazdığından kimse orayı özel bir firmanın işlettiğini bilmiyor. İnsanlar şehre geldiğinde Samsun’a dair bir imaj oluşturuyor. Düzeltilmesi gereken yönleri hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hem de kendi üzerimizden uyarıyoruz. Farklı bir konsepte dönüşmesini kendileri ile de görüşüyoruz. Otogarının yönetim kurulu başkanının yurt dışında olması. Çocuklarının buradaki işlerin başında olması biraz iletişim anlamında da sorunlara neden oluyor ama yakın bir zamanda bir yol haritası belirleyip, yolumuza devam edeceğiz. Aynı durumda olan Havza ve Çarşamba Otogarları da var. İşletme maliyetleri çok yüksek. Yüksek tavanlı, çok geniş binalar yer alıyor. Vatandaşlar çoğu zaman otogara gitmeden şehir içerisinden transfer merkezlerine iş yürüdüğü için biraz binaları da küçültmekle alakalı talepleri var. Şu anda görüşme aşamasındayız” dedi.
Otogara ve fakülteye gece geç saatlerde gidebilecek vasıta konusunda da çalışma başlattıklarına değinen Doğan, “Atakum’da fakülteye gece tramvay çalışmaması nedeniyle otobüs de gitmeyince vatandaşlarımız bir sorun yaşıyordu. Bunu gece çalışan elektrikli otobüsler ile çözdük. Bunu sonlandırdık. Eylül itibariyle de 10 yeni otobüsümüz gelecek. Körüklü otobüslerden satın aldık. Atatürk Bulvarı’nda ekspres hatlarında otobüslerimiz çalışacak. Oradan boşa çıkacak otobüsler de otogar gibi fakülte gibi ihtiyaç olan bu tür yerlerle alakalı çözüm olacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin