Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Aralık, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Doğan: “Hemşehrilerimizle aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz”

Çarşamba Belediye Başkanı Doğan, “Hemşehrilerimizle aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz. İhtiyaç duyan herkes aşevimizden faydalanabiliyor. Bugüne kadar 340 bin 871 sıcak yemek, 104 bin 445 sıcak çorbayı hemşehrilerimize ulaştırdık” dedi.
Çarşamba Belediyesi, gönül belediyeciliği parolasıyla hayata geçirdiği hizmetlerle örnek oluyor. Çarşamba Belediyesi soğuk kış günlerinde pazarcı esnafının ve vatandaşların yanında olarak ilçede bulunan pazar yerlerinde sıcak çorba ikramı yapmaya devam ediyor. Çarşamba Belediyesi Aşevi’nde büyük bir özenle hazırlanan yemekler günde yüzlerce insana ulaşıyor. Sınırsız çorba ikramının her gün devam ettiği aşevinden öğrenciler, esnaflar, tüm vatandaşlar faydalanabiliyor. Türkiye’de AVM içerisindeki en geniş kapsamlı halk kütüphanesi olarak hayata geçirilen Çarşamba Halk Kütüphanesinde de sınav dönemlerinde öğrencilere sıcak çorba ikramı yapılıyor.
Hayata geçirdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam eden Çarşamba Belediye Başkanı Doğan, “Aşevimiz ile hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahiplerimize günde 2 öğün yemek ulaştırıyor, pazar yerlerimizde çorba ikramına devam ediyoruz. Bir yandan da ihtiyaç sahipleri için yardım kolileri dağıtıyoruz. Öğrenci kenti Çarşambamızda hayata geçirdiğimiz Türkiye’de ilk olan kütüphanemizde de öğrencilerimiz sınavlarına hazırlanırken çay ve sıcak çorbalarının tadına bakıyorlar. Her zaman vatandaşın yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz”
Başkan Halit Doğan şöyle devam etti:
“İlk defa dönemimizde hayata geçirdiğimiz uygulamamız ile Çarşambamızda aşevi çalışmasını başlattık. Aşevimiz ile hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız. Aşevimiz sayesinde ihtiyaç sahiplerimize günlük 2 öğün yemek ulaştırıyor, her gün sınırsız sıcak çorba ikramı yapıyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak yaşlılarımızın, büyüklerimizin ve ihtiyaç sahiplerimizin yemeklerini evlerine kadar götürüyorlar. Kış döneminde, her Çarşamba günü pazar yerlerimizde, pazarcılarımızı ve hemşehrilerimizi sıcak çorba ile karşılıyoruz. Hemşehrilerimizle aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz. İhtiyaç duyan herkes aşevimizden faydalanabiliyor. Bugüne kadar 340 bin 871 sıcak yemek, 104 bin 445 sıcak çorbayı hemşehrilerimize ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerimiz için erzak kolileri de hazırlayarak ulaştırıyoruz.”

Belediyeden, öğrencilere kütüphanede çorba ikramı
Başkan Doğan, “Üniversite kenti Çarşambamızda ailelerinin bizlere emaneti olarak ilçemize gelen öğrencilerimiz de diledikleri zaman Aşevimizde sıcak çorbalarını içebiliyorlar. Yakın zamanda hizmete açtığımız Türkiye’nin AVM içerisindeki en geniş kapsamlı ilk halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanemizde de sınav dönemlerinde 7/24 açık bölümümüzde öğrencilerimize sıcak çorba ve çay ikramımız sürüyor. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olma gayesiyle hareket ediyoruz. Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremi sonrasında aşevimiz ile bölgede binlerce insanımıza sıcak yemek ulaştırmıştık. Ramazan’da Kahramanmaraş’ta bin kişilik iftar çadırı kurarak 30 gün boyunca hem iftar hem de sahurda yemek ikramında bulunduk. Aşevimiz tarafından hazırlanan 182 bin kişilik sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirdik. İhtiyaç duyulan her anda aşevimiz ile vatandaşlarımıza ulaşmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik Eğitimi” tamamlandı

Orta Karadeniz Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ortasında imzalanan "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü" doğrultusunda Samsun’da "Zararlı Yazılım Tahlili ve Aksine Mühendislik Eğitimi" gerçekleştirildi.
OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde, 5-9 Mayıs 2025 tarihlerinde yüz yüze olarak düzenlenen eğitimde, "Tersine Mühendislik ve Ziyanlı Yazılım Tahliline Giriş", "Temel Statik Analiz", "Network Analizi", "Anti-Analiz Yöntemleri", "Temel Dinamik Analiz", "Saldırı Yöntemleri", "Mobil Uygulama Güvenliği" üzere hususlar ele alındı.
Programa; Sızma Testi ve Web Güvenliği Eğitimleri ile bu eğitimlerin uygulama etaplarını muvaffakiyetle geçen 27 OMÜ öğrencisi katıldı. Yüz yüze eğitimin akabinde, tıpkı eğitimin çevrim içi uygulamaları gerçekleştirilecek. Siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesini hedefleyen program, yaz aylarında gerçekleşecek olan Bootcamp aktivitesine seçilecek öğrencilerin belirleneceği imtihan ile devam edecek.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu ağır sürece gösterdiğiniz ilgi ve kararlılıkla, çeşitli kıymetlendirme ve test evrelerini muvaffakiyetle tamamlayarak bugüne ulaştınız. Sizlerin bu programa gösterdiği özveri, birebir vakitte programın muvaffakiyetini da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki Bootcamp sürecinde de birebir motivasyonla ilerleyeceğinize inancımız tam. Hepinize muvaffakiyetler diliyor, emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.