Başkan Doğan, görev süresinin röntgenini çekti - Karabük Haber Postası
baskan dogan gorev suresinin rontgenini cekti cYxrDTpP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Doğan, görev süresinin röntgenini çekti

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, göreve geldiği 2024 yılından bu yana devam eden yatırımların tamamlanması ile birlikte toplamda 4,5 milyar TL’lik yatırımı kente kazandırmış olacaklarını söyledi.

AK Parti Samsun Vilayet Başkanlığı 94. Vilayet Müracaat Meclisi Toplantısı, SBB Atakum Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda kelam alarak bu vakte kadar yaptığı hizmetler ve devam eden yatırım programları hakkında teşkilatı bilgilendiren Lider Halit Doğan, kentin gelecek vizyonuyla ilgili kıymetli açıklamalarda bulundu.

“GES’ten 172 milyon TL gelir elde ettik”

Göreve geldikten sonra faaliyete geçirdikleri hizmetler hakkında bilgiler veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “2024 yılında misyona başladık. O periyottan devam eden işler var. Belediye binaları, vatandaşa hizmet eden binalar, yapılar, tesisler olarak yaklaşık 2 milyarlık yatırımı kentimize kazandırmış bulunuyoruz. Devam eden kütüphane inşaatımız, spor salonlarımız vesaire işlerimizle alakalı da 2,5 milyarlık bir yatırımı daha Samsun’umuza kazandırmış olacağız. Ladik’te GES’i faaliyete aldık. Bu GES’ten yaklaşık 172 milyon TL gelir elde edildi. Bununla 2024 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik sarfiyatının tamamı tekrar SAMULAŞ’ın elektrikli otobüsleri ve tramvayın elektrik gereksiniminin tamamı ve SASKİ’nin elektrik muhtaçlığının da yarısı karşılanmış oldu. Ulaşım alanında 2024 yılında ilçelerimizde 150 milyon liralık yol yatırımını hayata geçirdik. 2025 yılında bu harcama bütçemizi 10 katına çıkartıyoruz. 1,5 milyar TL’lik bir yatırımı Samsunumuzla buluşturacağız inşallah” dedi.

“Araç ve insanın giremediği Çağdaş Pazarı, o görünümünden kurtulacak”

Cumartesi günleri kurulan semt pazarı nedeniyle araç ve insan sirkülasyonunun imkansız olduğu Anneler Parkı ve Çağdaş Pazarı’nda çalışma yürüttüklerini lisana getiren Lider Halit Doğan, “Kenan Şara Köprülü Kavşağını yeniliyoruz. Projesi biti, ihalesine çıkıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın genişletilmesiyle alakalı işin imal ihalesine çıkıyoruz. Alaçam Caddesi’nden Elbistan Caddesi’ne giden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki kesişme noktasındaki kavşağı, katlı kavşak haline getiriyoruz. AFAD Kavşağı’nı da kentimizin hizmetine sunacak biçimde bu yıl ihaleyi Allah nasip ederse çıkıyoruz. İlkadım ilçemizde 100. Yıl Bulvarı’nı yenileyeceğiz. İlkadım Anneler Parkı Çağdaş Pazarı’nın olduğu yeri katlı otopark ve pazar yeri haline getirerek inşallah cumartesi günleri yol boyunca aracın insanın hiç kimsenin giremediği düğün cenaze hasta olsa ambulans ihbariye hiç kimsenin giremediği o sokak imajından Samsun’u bu yıl kurtarmış olacağız” diye konuştu.

“2 milyar TL’lik kamulaştırmayı hayata geçireceğiz”

320 milyon TL’lik kamulaştırmayı geçen yıl hayata geçirdiklerine dikkat çeken Lider Doğan, “2024 yılında 320 milyon liralık kamulaştırma yaptık. 2025 yılında Batı Etraf Yolu’na başlıyoruz. Hem buradaki kamulaştırmalarımız hem Bayraktepe etrafındaki kamulaştırmalar hem Mert Irmağı etrafındaki kamulaştırmalarla yaklaşık 2 milyar liralık da kamulaştırmayı hayata geçirmiş olacağız. Ramazan ayında 15 bin 272 aileye 48 milyon TL’lik bir Ramazan yardımını buluşturduk. Bunu yaparken şunu amaçladık: Ramazan kolisi göndermeyelim istedik. Yani insanların gereksinimleri biz belirlemeyelim. İnsanlara vereceğimiz ödemeyle kendi gereksinimlerini karşılamayı kendileri yapsınlar istedik. Hem bir mahcubiyet oluşmasın. Komşu, çocuk, eş yanında hem de isteklerini kendileri belirlesinler. Tahminen gurbetteki evlatlarına göndermek için muhtaçlıkları vardır niyetiyle çocuk sayısına nazaran 3 bin lirayla 5 bin lira ortasında Ramazan yardımında bulunduk. Bunu artık ayın başka aylarına da yılın öteki aylarına da kapsayacak halde genişletiyoruz” formunda konuştu.

“Bin çocuğun tıpkı anda oynayabileceği 108 milyon TL maliyetli ‘Çocuk Köyü’nü faaliyete geçireceğiz”

Ailelerin çocuklarıyla keyifli vakit geçirmek için yer aramayacağı Çocuk Köyü projesinden de bahseden Halit Doğan, “Geçen yılki 300 milyon liralık bahçe yatırımlarını 750 milyon liraya çıkarıyoruz. Bu sayede ilçelerimizde de Büyükşehir Belediyemizin parklarıyla insanlarımızı buluşturmuş olacağız. Sevgi Kafe’nin yanındaki 7 bin metrekarelik bir alan var. Orada beton bir taban var. Herkesin malumudur. O 7 bin metrekarelik alana 108 milyon TL kıymetinde bir çocuk köyünü kazandırıyoruz. İnşallah hafta sonları geldiğinde çocuklarımızı nereye götüreceğiz diye kaygı edinmeden büyük paralar harcayarak çocukları eğlendirmek zorunda kalmadan Samsunlunun en az bin çocuğun birebir anda oynayabileceği bir alanı hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Temmuz ayında açmış oluyoruz” tabirlerini kullandı.

“İçme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 2 katına çıkacak”

Samsun merkeze ve etrafına içme suyu sağlayan tesisin kapasitesini 2 katına çıkaracaklarını tabir eden Lider Doğan, “Tekkeköy’de 1980’li yıllarda yapılmış, Selahattin Erener isminde günlük 150 bin metreküp suyu aratan tesisimiz var. Samsun gitgide büyüyor. Münasebetiyle içme suyumuzu daha da arıtılabilir hale getirmemiz gerekiyor. Kapasiteyi 2 katına çıkaracak halde yaklaşık 1,5 milyar TL harcayarak Selahattin Erener içme suyu arıtma testimizin kapasitesini 300 bin metre küpe çıkarıyoruz günlük. Onun da ihalesini Allah nasip ederse ayın 26’sında ihalesi var. İhaleyi bitirebilirsek Temmuz ayı üzere kazmayı, vurmayı planlıyoruz. Bizim atık su arıtma tesisimiz var Tekeköy ilçemizde. Şu anda o da kapasitesini doldurmuş durumda, yenilememiz gerekiyor. Borularımız eskimiş, kimisi kırılmış, istenilen randımanı elde edemiyoruz. Kıyıda kokular yaşıyoruz. Kentimizde kokular yaşıyoruz. Karadeniz Bölgesinde tek arıtma tesisi olan kenttir Samsun. Lakin artık bunu yenilemenin vakti geldi. Birinci etabı, Golf alanından Bafra tarafına geliyoruz, 250 milyon TL. Mert Irmak’ın yanından da İlkadım’dan Atakum’a hakikat geleceğiz. İkisini birleştirmiş olacağız. Yaklaşık 450 milyon TL. Atakum’dan ileriye Çobanlı’ya hakikat gideceğiz. Yaklaşık 300 milyon TL. İlkadım’dan da ekkeköy’e hakikat gideceğiz, 300 milyon TL. Bu projenin de birinci etabını ihale ettik başladık. Mert Irmağı Golf Tesisleri ortasının ihalesini de Allah nasip ederse gelecek ay çıkıyoruz. Samsunumuz da şimdiden iyi olsun” açıklamasında bulundu.

“Terme, Çarşamba ve Salıpazarı içme suyu gereksinimi 2 yıl içerisinde Salıpazarı Barajı’ndan karşılanacak”

Salıpazarı Barajı’ndan ilçelere sağlanacak içme suyu projesinin 2 yıl sonra hayata geçeceğini vurgulayan Doğan, ayrıyeten şunları söyledi:

“Bir taraftan Salıpazarı Barajımızdan Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerimizin içme suyu gereksinimini karşılamak üzere arıtma tesisi ve ishale sınırlarımızın projelerini yapıyoruz. İnşallah bu sene Salıpazarı Barajımızdan Buyruk Yusuf Çizgisine içme suyunu vermiş olacağız. Planlamamız bu formda. 2 yıl içerisinde de bu 3 ilçemizin içme suyunun tamamı Salıpazarı Barajı’mızdan karşılanmış olacak. 2024 yılında yol vesaire tüm yapılan yatırımların meblağı 6,5 milyar TL’dir hala devam eden yatırımlarla bir arada. Bunun yaklaşık 3,2 milyar TL’si 2023-2024 yılı periyodunda ödenmişti. Bunun yaklaşık 3,3 milyar TL’lik kısmı da bizim devrimizde ödenmiş oldu. Yalnızca eski devirden devam eden inşaatımız eski Ruh Sıhhat Hastanesi’nin olduğu yerdeki inşaatımız, kütüphane inşaatımız ve bir de İlkadım Anadolu Lise’mizin yanındaki spor testlerimiz kaldı. Bunları da en yakın vakitte faaliyetle geçirmiş olacağız.”

Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Mehmet Muş, Ersan Aksu, Orhan Kırcalı’nın yanı sıra ilçe belediye liderleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 13:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Bayraktar: “Türkiye çok güçlü bir sanayiye sahip olmak zorunda”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kardemir’in 89. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada, yaşanan küresel krizlerin Türkiye’nin milli sanayisini güçlü kılması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye çok güçlü bir sanayiye, imalat sektörüne, kendi kendine yeten milli ağır sanayiye sahip olmak zorunda” dedi.
Karabük‘teki temasları kapsamında Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) A.Ş.’yi ziyaret eden Bakan Bayraktar, burada düzenlenen törene katılarak 2 No’lu Sürekli Döküm Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende bir konuşma yapan Bayraktar, Türkiye’nin sanayi geçmişinde ve kalkınmasında Kardemir’in önemli bir yeri olduğunu belirtti.

“Kardemir, 89 yıl sonra hala ülkemizin göz bebeği”
Fabrikanın on yıllar boyunca kritik bir vazife ifa ettiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Ülkemizin sanayi geçmişinde müstesna bir yeri olan, ülkemizin kalkınmasında en önemli itici güç kaynaklarından biri olan, adeta onun temellerini oluşturan Kardemir, 89 yıl sonra hala ülkemizin en önemli göz bebeği kurumlarından birisi. Fabrikalar yapan fabrika Kardemir, on yıllar boyunca ülkemizin içinden geçtiği dönemde çok önemli bir vazifeyi ifa etti. Ama inanın bundan sonrası çok daha önemli. Zira içerisinde bulunduğumuz, içerisinde yaşadığımız günler, içerisinde olduğumuz kriz dönemleri bize şunu söylüyor: Türkiye çok güçlü olmak zorunda. Türkiye çok güçlü bir sanayiye, imalat sektörüne, kendi kendine yeten milli ağır sanayiye sahip olmak zorunda. Dolayısıyla inşallah Kardemir, adeta cumhuriyetle yaşıt olan bu büyük, köklü kuruluş, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesi, bundan sonraki yüzyılda da, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Türkiye Yüzyılı’nda da bu katkıyı ülkemize vermeye, ülkemizin ekonomisine, gücüne güç katmaya devam edecek.”

“Enerjide hedefimiz Türkiye’yi tam bağımsız kılabilmek”
Küresel krizlerin kendi kendine yetebilmenin önemini gösterdiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, enerji hedeflerine de değinerek şunları söyledi:
“Dünyada büyük bir kriz var. Hemen bölgemiz bir ateş çemberi. Bütün bu yaşananlar, özellikle son birkaç yıldır yaşananlar, ülkemizin her alanda kendi kendine yetebilir olmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Bir diğer alan enerji alanı. Enerjide de hedefimiz Türkiye’yi tam bağımsız kılabilmek. Onun için çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Onun için Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerji kaynaklarını hayata geçiriyoruz. Türkiye artık denizlerinde, karalarında petrol, doğal gaz arayan, üreten bir ülke haline geldi. Şimdi bir hafta sonra cuma günü inşallah Somali’de olacağız. Çağrı Bey sondaj gemimiz Somali’de bir sondaj faaliyetine başlayacak. Dolayısıyla şu özellikle 10-15 yılda geliştirdiğimiz kabiliyetle Türkiye’yi enerji alanında da dışa bağımsız hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz.”

“Türkiye savunma sanayinde adeta çağ atladı”
Savunma sanayisinin gelişiminde demir çelik sektörünün rolüne dikkat çeken Bayraktar, “Türkiye savunma sanayinde adeta çağ atladı. Ama savunma sanayinin, tüm sanayinin esas itici gücü, esas önemli temeli bu içinde olduğumuz demir çelik endüstrisi, demir çelik sektörü ve onun da hakikaten kurucu babası diyebileceğimiz Kardemir fabrikası. Dolayısıyla Kardemir’in önünde çok önemli bir potansiyel var, çok önemli bir görev var” ifadelerini kullandı.

“Limanın güney kısmını sanayicilerin kullanımına açıyoruz”
Kardemir’in ve bölge sanayicisinin beklediği liman konusuna da değinen Bakan Bayraktar, Filyos Limanı’ndaki çalışmalardan bahsederek, “Tabii uzun yıllardır beklenen konulardan bir tanesi malumunuz liman konusu. Elbette ki Kardemir’in beklediği, elbette ki Karabük‘teki diğer haddehanelerin, diğer sanayinin, imalathanelerin beklediği önemli bir konu. Ve o konu da bizim bakanlığımızla alakalı. Çünkü malumunuz Karadeniz gazını biz Filyos Limanı’na getiriyoruz ve Filyos Limanı’nda çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Ama şimdi özellikle limanın güney kısmını ağırlıklı Karabük‘teki sanayicilerimiz için, Kardemir başta olmak üzere burada bundan sonra da inşallah gelecek imalatçılarımızın kullanımına açıyoruz. Ve bu sayede inanıyorum ki Karabük gerçek potansiyeline çok daha fazla yaklaşacak, çünkü daha çok ihracat yapacak, daha iyi lojistik imkanlara sahip olacak. Yolda gelirken Eskipazar’ı gördüm, oradaki çalışmalar, OSB’deki çalışmalar inşallah orada olabilecek lojistik çalışmalarla beraber de hakikaten bütün bölgeye faydası olabilecek çok önemli gelişmeleri birlikte yaşayacağız. Yine Kardemir’in Karabük halkıyla buluştuğu mekanları hayata geçiriyoruz. İşte benim dönemimde Mühendisler Kulübü, daha sonra bundan birkaç ay önce geldiğimde gördüm Havuzlu Bahçe… Bunlarla beraber aynı zamanda hem o eski Karabük‘ü, eski Kardemir’i yad ediyoruz, onları tekrar Karabük halkıyla buluşturuyoruz. Bunun da güçlü bir şekilde devam edeceğini ben yönetim kurulundaki arkadaşlarımızdan duydum, fevkalade memnun oldum. Değerli kardeşlerim, çok projemiz var. Burada milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sayın valimiz, onlarla bunları defaatle konuştuk ama dediğim gibi bunların özünde Karabük‘ün Kardemir’le beraber bir bütün olarak çok güçlü olması lazım. Kardemir’in dünyada değişen gelişen gelişmelere göre kendini hazırlaması lazım. Bu konuda enerji konusundaki yaptığı yatırımları destekliyoruz, işte yenilenebilir enerji olsun diğer alanlardaki yatırımların da inşallah biz onlara destek olmaya devam edeceğiz. Ve inanıyorum ki sizlerin çabalarıyla, gayretleriyle inşallah Karabük çok daha farklı bir noktada olacak Kardemir fabrikasıyla beraber. Ben tekrar bu müstesna günün hepinize, bütün Karabük halkına ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hedeflerimizden bir tanesi 3 Nisan’ı Türkiye Sanayi Günü, Milli Sanayi Günü ilan ettirmek. Bunun da Kardemir’e yakışacağına, Karabük‘e yakışacağına inanıyorum. Bu teklifimizi de bu vesileyle buradan yapmış olalım. Bir başka öneriyle sözlerimi sonlandırmak istiyorum. Şimdi seneye 90. yıl. Bunlar çok önemli. Türkiye’de bu kadar köklü geçmişi olan çok fazla markamız, şirketimiz yok. 90. yıla şöyle uluslararası güzel bir konferans yakışır. Burada inşallah üniversitemizle beraber de böyle bir konferansı tertip etmek suretiyle önümüzdeki yılki kutlamalar çok daha anlamlı hale gelir. Bunu da bu vesileyle sizlere iletmiş olayım.”
Konuşmasını yatırımların hayırlı olması temennisiyle bitiren Bakan Bayraktar, 3 Nisan tarihinin ‘Türkiye Milli Sanayi Günü’ ilan edilmesi yönündeki teklifini de yineledi ve Kardemir’in 90. kuruluş yılı için uluslararası bir konferans düzenlenmesi önerisinde bulundu. Törenin ardından yaklaşık 75 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 2 No’lu Sürekli Döküm Merkezi’nin devreye alınması gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin