blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Kasım, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Doğan: “17 ilçemizde gönüllere giden yollar yapıyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsan odaklı hizmet anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz projelerle şehrimizi, ilçelerimizi, Bafra’mızı her alanda daha da ileriye taşımayı ve geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. 17 ilçemizde gönüllere giden yollar yapıyoruz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra ilçesinde önemli altyapı ve üstyapı çalışmaları hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları arasında toplamda 50 bin 850 metre sathi kaplama yol, 5 bin 150 metre beton yol, 2 bin 250 metre BSK ve çeşitli kaldırım çalışmaları yer aldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Akalan-Şahinkaya Grup Yolu’nda 6 bin metre, Yeraltı-Ağcaalan-Asmaçam Grup Yolu’nda 7 bin metre, Çatak Mahallesi’nde bin 700 metre, Lengerli Mahallesi’nde bin 850 metre, Kelikler-Eldavut Grup Yolu’nda 6 bin 800 metre, Mevlana Mahallesi’nde 600 metre, Gümüşyaprak Mahallesi’nde bin 700 metre, Paşaşeyh-Kanlıgüney Grup Yolu’nda 13 bin metre, Bengü Mahallesi’nde 7 bin 100 metre, Çulhakoca Mahallesi’nde bin 800 metre, Komşupınar Mahallesi’nde 2 bin 300 metre, Gerzeliler Mahallesi’nde bin metre olmak üzere toplamda 50.850 metre sathi kaplama; Üçpınar Mahallesi’nde 2 bin metre, Kamberli-İlyaslı-Eynegazi Grup Yolu’nda 2 bin 300 metre, Bafra OSB-Sera OSB’de 850 metre olmak üzere toplamda 5 bin 150 metre beton yol çalışması tamamlandı. Yol yapım çalışmalarının yanı sıra, ilçedeki önemli caddelerde de asfaltlama (BSK) çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında, Park Caddesi’nde 300 metre, Ali Kale Caddesi’nde 800 metre, Alaçam Caddesi’nde 500 metre ve Atatürk Bulvarı’nda 650 metre olmak üzere toplamda 2 bin 250 metre BSK asfaltlama çalışması tamamlandı. Yine Alaçam, Ali Kale, Park Caddelerinde BSK çalışması sonrası kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi.
Çalışmalar kapsamında 67 bin 338 metre içme suyu hattı, 2 bin 778 metre kanalizasyon hattı, 516 metre yağmursuyu hattı ve 13 adet içme suyu deposu Bafra ilçesine kazandırıldı. Ayrıca, 1230 litre/saat kapasiteli yağmursuyu keson terfi merkezi inşaatı da tamamlanarak devreye alındı.

“Amacımız şehrimizi, ilçelerimizi, Bafra’mızı her alanda daha da ileriye taşımak”
Şehrin dört bir yanında alt ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “17 ilçemizin tamamında olduğu gibi Bafra’mızı da hak ettiği değere taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizi daha ileri taşımak, her yönüyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir kent inşa etmek; hemşehrilerimizin yaşam standartlarını daha da artırmak adına hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. İlçelerimizde gönüllere giden yollar yapıyoruz. Bir yandan da Bafra’mızın doğal ve kültürel zenginliklerini, ekonomik kalkınma ile birleştirerek ilçemizi daha da parlak yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız şehrimizi, ilçelerimizi, Bafra’mızı her alanda daha da ileriye taşımak ve geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamak. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz projelerle sadece Bafra’mız için değil, Samsun’umuzun tüm ilçeleri için hemşehrilerimizin hayatı kolaylaştırmayı gaye edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 48 kilometrelik rotada bulunan 33 yayla, korunan alan ilan edilecek

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 48 kilometrelik rota üzerinde birbirine kontaklı 33 yaylada oluşturulan rotanın korunan alan ilan edilmesi için çalışma başlatıldı.
Türkiye’nin eşsiz tabiat görünümlerine sahip, tabiat ve tabiat turizminin merkezlerinden olan Kastamonu’nun Araç ilçesinde bulunan yaylaların turizme kazandırılması noktasında çalışmalar devam ediyor. İlçede yer alan yaylalar, doğal hoşlukları, geniş ormanlık alanları ve görünümlü piknik yerleri ile yaz turizmi için vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Araç ilçe merkezinden başlayarak 48 kilometrelik rota üzerinde birbirine kontaklı 33 yaylada, ‘orman ve tabiat turizmi’ alanında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi tarafından yürüyüş rotaları oluşturuldu. Keşfedilmeyi bekleyen Araç yaylaları için Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından turizm rotalarının oluşturulmasının akabinde bölgenin korunan alan ilan edilmesi için de çalışma başlatıldı. Yaklaşık 4 yıldır devam eden çalışmalarda Kastamonu Üniversitesi ve Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve 10. Bölge Müdürlüğüyle yapılan çalışmalar sonucunda eşsiz bir tabiat tipi sunan bölgenin ulusal park ilan edilmesi amaçlanıyor. Çivi kullanılmadan yapılan yayla konutları, mesire alanları, pak su kaynakları, doğal hoşlukları ile yaylacılık faaliyetlerinin hala devam ettirildiği Araç yaylaları, korunan alan ya da ulusal park statüsü kazandırılmasıyla birlikte kırsal kalkınmanın yanı sıra bölge turizmine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Bölgenin ulusal park ilan edilmesi için Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal, beraberinde Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır ile Kastamonu Tabiat Muhafaza ve Milli Park Müdürlüğü takımlarıyla birlikte bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette yaylada faaliyet gösteren vatandaşlarla da görüşen takım, belirlenen rota ile yaylalarda yapılacak çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.
Haberal, 4 yıldır sürdürdükleri çalışmalar sonucunda 48 kilometrelik güzergah üzerinde birbirine irtibatlı formda bulunan 33 yaylanın Ulusal Park ilan edilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bölge, ulusal park olarak ilan edildikten sonra yapılacak toplumsal donatılarla mahallî halka ve bölgede ikamet eden insanlara dışarıdan gelen turistlere yahut konuklara çok hoş hizmetler sunulacak" dedi.

"Amacımız yaylaları turizme kazandırmak"
Doğa Müdafaa ve Milli Park Müdürlüğü gruplarıyla birlikte Araç ilçesinden başlayarak 48 kilometrelik bir yayla rotasında yürüdüklerini söyleyen Haberal, "Köy sonlarını içeriye almadan bilhassa köylerin dışında kalan yaylaları tespit ettik. 33 yaylayı içeren bir rota üzerinden birinci olarak Yuvalca yaylasından başladık. Bu yaylalarda çalışma ve incelemelerde bulunduk. Katbaşı tepesinde sonlandırdık. Zira Katbaşı doruğu, Karabük ve Çankırı hudutta bulunuyor ve Soğanlı çayıyla bütünleşiyor. Bölgede mahallî halk, yaylalara istek gösteriyor. Hala yaylacılık faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ve organik eserler elde edildiğini görebiliyoruz. Bu da bizleri keyifli ediyor. Bizimde gayemiz burayı koruyup kollayıp ve turizme kazandırmak. Bir yeri turizme kazandırırken onu öncelikli korumak kollamak ve yönetmeliklerde bunu da belirtmek istiyoruz. Bölgenin korunan alan sonucunda lokal halka, hayat kurallarını zorlayıcı değil, kolaylaştırıcı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah mahallî halkla birlikte kurumumuz, üniversitemiz, Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte Orman Genel Müdürlüğünün de dayanaklarıyla olağanüstü bir iş çıkaracağımızı düşünüyoruz. Gayemiz burayı turizme kazandırırken koruyup kollayıp mahallî halka, uygun bir kalıcı hizmet sunmak ve burayı gerek ulusal park gerek tabiat farkı ilan ettirmek. Zira bölge ulusal park olmayı hak ediyor" diye konuştu.

"Milli Parklar yalnızca dinlenme alanı değil, bir şuur meselesidir"
Korunan alanların ehemmiyeti, seçilme kıstasları ve ulusal parkların tarifiyle ilgili açıklamalarda bulunan Haberal, "Bu alanların seçilmesinde belli kriterler göz önünde bulundurulur. Bir alanın korunan olarak seçilmesindeki kıstaslar büyüklük, çeşitlilik, doğallık, hassaslık, nadirlik, eşsizlik, tehlike altında olma, temsil etme ve mecburilik üzere faktörlere dayanmaktadır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin