Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje çalışmaları için şehre gelen Slovakya, Romanya ve Bulgaristan temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyete Çankırı’yı anlattı. Erasmus+ Programı 2016 teklif çağrısı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör olduğu “Developing the Capacity of Pre-School Education (Okul Öncesi Eğitim Kapasitesinin Geliştirilmesi)” projesi için Çankırı’ya gelen yabancı ortaklar, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ile Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ni gezdi. Medresede Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç tarafından ağırlanan misafirlere Çankırı tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi. Konuklara ıhlamur ve gözleme ikramı yapılıp ney dinletisi gerçekleştirildi. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nin tarihi odalarını gezen katılımcılar, Çankırı kültürüne hayran kaldı. Başkan Dinç, “Çankırı’yı tanımak Anadolu’yu tanımaktır. Şehrimizde bir tarih gizli. Bu saklı hazineleri gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile yaşatmak için büyük çaba gösteriyoruz” dedi. Slovakya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen konuklar arasından ülkeleri adına konuşan temsilciler, tarihi ve kültürel değerlere gösterdiği saygıdan ve verdiği emekten dolayı Dinç’i tebrik etti. Yabancı konuklar, ülkelerine döndüklerinde anlatıp göstermek üzere tarihi mekanları bol bol görüntüledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin