Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje çalışmaları için şehre gelen Slovakya, Romanya ve Bulgaristan temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyete Çankırı’yı anlattı. Erasmus+ Programı 2016 teklif çağrısı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör olduğu “Developing the Capacity of Pre-School Education (Okul Öncesi Eğitim Kapasitesinin Geliştirilmesi)” projesi için Çankırı’ya gelen yabancı ortaklar, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ile Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ni gezdi. Medresede Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç tarafından ağırlanan misafirlere Çankırı tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi. Konuklara ıhlamur ve gözleme ikramı yapılıp ney dinletisi gerçekleştirildi. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nin tarihi odalarını gezen katılımcılar, Çankırı kültürüne hayran kaldı. Başkan Dinç, “Çankırı’yı tanımak Anadolu’yu tanımaktır. Şehrimizde bir tarih gizli. Bu saklı hazineleri gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile yaşatmak için büyük çaba gösteriyoruz” dedi. Slovakya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen konuklar arasından ülkeleri adına konuşan temsilciler, tarihi ve kültürel değerlere gösterdiği saygıdan ve verdiği emekten dolayı Dinç’i tebrik etti. Yabancı konuklar, ülkelerine döndüklerinde anlatıp göstermek üzere tarihi mekanları bol bol görüntüledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin