Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje çalışmaları için şehre gelen Slovakya, Romanya ve Bulgaristan temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyete Çankırı’yı anlattı. Erasmus+ Programı 2016 teklif çağrısı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör olduğu “Developing the Capacity of Pre-School Education (Okul Öncesi Eğitim Kapasitesinin Geliştirilmesi)” projesi için Çankırı’ya gelen yabancı ortaklar, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ile Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ni gezdi. Medresede Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç tarafından ağırlanan misafirlere Çankırı tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi. Konuklara ıhlamur ve gözleme ikramı yapılıp ney dinletisi gerçekleştirildi. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nin tarihi odalarını gezen katılımcılar, Çankırı kültürüne hayran kaldı. Başkan Dinç, “Çankırı’yı tanımak Anadolu’yu tanımaktır. Şehrimizde bir tarih gizli. Bu saklı hazineleri gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile yaşatmak için büyük çaba gösteriyoruz” dedi. Slovakya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen konuklar arasından ülkeleri adına konuşan temsilciler, tarihi ve kültürel değerlere gösterdiği saygıdan ve verdiği emekten dolayı Dinç’i tebrik etti. Yabancı konuklar, ülkelerine döndüklerinde anlatıp göstermek üzere tarihi mekanları bol bol görüntüledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d7fba935 8957 4a39 8fec a330277c4455
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir’de İSG kültürü güçleniyor

KARDEMİR A.Ş., 4–10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlediği kapsamlı etkinliklerle güvenli çalışma kültürünü bir kez daha gündeme taşıdı. Karabük Kardemir Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker başta olmak üzere şirket üst yönetimi, yöneticiler ve çok sayıda çalışan katıldı.

Programda, iş sağlığı ve güvenliğinin üretim süreçlerindeki kritik rolü, güvenli davranış alışkanlıklarının önemi ve önleyici yaklaşımın çalışma hayatına katkıları ele alındı. Etkinlikte ayrıca İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Demir konuşmacı olarak yer alarak katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kaizen sunumlarında ise sahadaki iyi uygulamalar ve iyileştirme çalışmaları paylaşıldı. Sunumlarda, İSG kültürünün çalışan katılımı ve sürekli gelişim anlayışıyla daha da güçlendiği vurgulandı.

Etkinlik kapsamında, son 1, 3 ve 5 yıldır iş kazası yaşanmayan başmühendisliklere plaket takdim edildi. Bu ödüllerle güvenli çalışma kültürünün teşvik edilmesi ve örnek uygulamaların yaygınlaştırılması hedeflendi.

Programda ayrıca KARDEMİR çalışanları tarafından sahnelenen “KEŞKE” adlı İSG tiyatro oyunu da izleyicilerle buluştu. İş kazalarının önlenmesinde dikkat, farkındalık ve sorumluluk bilincinin önemine dikkat çeken oyun, katılımcılardan ilgi gördü.

Öte yandan, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ile İşyeri Başhekimliği koordinasyonunda kurulan stantlarda İSG ekipmanları ve kişisel koruyucu donanımlar tanıtıldı. Çalışanlara yönelik uygulamalı bilgilendirmelerle iş güvenliği farkındalığının artırılması sağlandı.

KARDEMİR A.Ş., “Önce İnsan” anlayışı doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmeye ve çalışanlar için güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir çalışma ortamları oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin