Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2024 20:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Demirtaş: “Sıra ustalık döneminde”

Samsun’un İlkadım İlçe Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, katıldığı halk buluşmasında, “Çıraklığı geçirdik, kalfalığı geçirdik, sıra geldi ustalığa. Bir kere daha bize izin verirseniz bu sefer inşallah ustalığımızı göstereceğiz” dedi.
İlkadım Belediye Başkanı ve İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Alagömlek Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Mahallesi Halk Buluşması’na katıldı. Mahalleye gelişinde meşaleler ve sloganlarla karşılanan Başkan Necattin Demirtaş, seçim otobüsünün üstünden vatandaşlara seslendi.

“Çıraklık ve kalfalık geride kaldı, sıra geldi ustalığa”
Seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Başkan Demirtaş, “Hep ele ele verdiniz ve İlkadım’da bize bayrağı teslim ettiniz. Biz de sizlerin yüzünü karartmadan hep beraber bugüne kadar geldik. Yine bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde de şunu görüyorum: Bizim insanlarımız ahde vefayı gösterir. Birlik ve beraberliğimizi kenetlenerek, hep beraber sürdürerek inşallah bu seçimi de güzel bir başarı ile sonuçlandıracağız. Bu dönemde belediyemizin 2019 itibarıyla varlığı 219 milyondu, şu anda ise biz 4 milyar 450 milyon TL’ye çıkarttık. Yapılan hizmetlere gelince 1 kuruş kredi almadan adına Ata Ocağı, Hasta Refakatçı Evi, Şefkat Evi, Mahalle Kreşleri dediğimiz toplam 100 milyon TL’lik yatırımı öz varlıklarımızla yaptık. Çıraklığı geçirdik, kalfalığı geçirdik, sıra geldi ustalığa. Bir kere daha bize isin verirseniz bu sefer inşallah ustalığımızı göstereceğiz” diye konuştu.

"Adaletten tarafız, çalışanın yanındayız"
Kendisine yöneltilen bazı suçlamalara da cevap veren Demirtaş, “Sizlerin gözünde bu parıltıyı görüyorum. Allah’ın izni, sizlerin desteği ile bu bayrağı hep birlikte zirveye dikeceğiz. Yapılan toplantılarda bazı şeyler dile getiriliyor. ‘Necattin Demirtaş, harcamaların yüzde 60’ını personele yapmış’ deniliyor. Bilginiz olsun belediyelerde yüzde 40’ı geçecek personel gideri yapamazsınız, yaparsanız kanunda yazılı belediye başkanından faiziyle birlikte alınır. Yalandan bir ton personel aldığımı iddia ediyorlar. Eğer personel alımı yapsaydım seçimi kazandığımda bütün insanları dışarı atar, onun yerine kendi yandaşlarımı alırdım. Biz adaletten tarafız, çalışanın yanındayız, iyi hizmet yapanın yanındayız. Hiçbir zaman helalinden rızık kazananın siyasi kimliğine bakmadık. İşini güzel yapması bizim için yeterli oldu. Bugüne kadar da hep bunun mücadelesini verdik” şeklinde konuştu.
Başkan Demirtaş, konuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CANİKFEST Yapay Zeka Yolculuğu’nda insansı robot “CANİKFESTMEN” görücüye çıkacak

Samsun’da, Canik Belediyesi’nin düzenleyeceği Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda insansı robot "CANİKFESTMEN" görücüye çıkacak.
Bilim ve teknolojide öncü olmaya devam eden Canik Belediyesi, ilçede gerçekleştireceği Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda insansı robot CANİKFESTMEN’i gençlerle ve vatandaşlarla buluşturacak. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 11-14 Eylül tarihleri ortasında Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi Şenlik Alanı’nda gerçekleştirecekleri Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda "CANİKFESTMEN" isimli insansı robotun, gençlere ve çocuklara ilham olacağını, gençlerin yapay zekâ teknolojilerindeki gelişmeleri yakından gözlemleme fırsatı bulacaklarını söyledi.
CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda iştirakçilerin insansı robot CANİKFESTMEN’İ yakından inceleme fırsatı bulacaklarını lisana getiren Lider İbrahim Sandıkçı, "İnsansı robot CANİKFESTMEN, ilçemizde gerçekleştireceğimiz Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda gençlerimizle ve hemşehrilerimizle bir ortaya gelecek. CANİKFESTMEN, şenliğimiz mühletince düzenleyeceği sahne şovlarıyla iştirakçilerimize farklı bir görsel şölen sunacak. Ziyaretçilerimiz, şenliğimizin temaları içerisinde yer alan insansı robotlar ve yapay zekâ teknolojileri çerçevesinde atölye etkinliklerinde CANİKFESTMEN’i yakından inceleme fırsatı bulacak. Bilim ve teknoloji seyahatinde unutulmaz anlara şahitlik edeceğimiz CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’na tüm gençlerimizi ve hemşehrilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda, ayrıyeten yapay zekâ araçlarıyla hazırlanan etkinlikler ve çeşitli sahne şovları yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin