Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2022 14:06 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Değirmenci Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

zçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, aldığı destekler karşısında kayıtsız kalamadığını ve 15. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı.
Özçelik-İş Sendikası Adana Şubesinin 10.Olağan Genel Kurulu dolayısıyla bölgeye giden Genel Başkan Değirmenci, burada kendisine destek açıklaması yapan şube ve bölge başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.Yapılan görüşmede sendikanın faaliyetleri, son dönemdeki gelişmeler ve gelecekte yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda yeni döneme ilişkin tek tek söz alarak görüşlerini açıklayan şube ve bölge başkanları ve yöneticileri, sendikanın önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanan Genel Kurulu öncesi, mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin, temsil ettikleri tüm üst kurul delegeleriyle koşulsuz yanında olduklarını ifade ettiler.
Destek açıklamalarının ardından söz alan Değirmenci, “Bu teşkilatın bel kemiği olan Çorlu’dan İskenderun’a kadar, 260 delegenin 196’sını temsil eden bu teşkilat, eğer bu dönem de Özçelik-İş Sendikasının Genel Başkanı olarak kalmamı istiyorsa, ben de sendikamızın 15. Olağan Genel Kurulunda aday olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin