Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2022 12:25 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Değirmenci Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, aldığı destekler karşısında kayıtsız kalamadığını ve 15. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı.
Özçelik-İş Sendikası Adana Şubesinin 10.Olağan Genel Kurulu dolayısıyla bölgeye giden Genel Başkan Değirmenci, burada kendisine destek açıklaması yapan şube ve bölge başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.Yapılan görüşmede sendikanın faaliyetleri, son dönemdeki gelişmeler ve gelecekte yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda yeni döneme ilişkin tek tek söz alarak görüşlerini açıklayan şube ve bölge başkanları ve yöneticileri, sendikanın önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanan Genel Kurulu öncesi, mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin, temsil ettikleri tüm üst kurul delegeleriyle koşulsuz yanında olduklarını ifade ettiler.
Destek açıklamalarının ardından söz alan Değirmenci, “Bu teşkilatın bel kemiği olan Çorlu’dan İskenderun’a kadar, 260 delegenin 196’sını temsil eden bu teşkilat, eğer bu dönem de Özçelik-İş Sendikasının Genel Başkanı olarak kalmamı istiyorsa, ben de sendikamızın 15. Olağan Genel Kurulunda aday olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
196bb2a9 ee20 4f49 a2ff 655f3314d72d
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Mayıs, 2026 16:43 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL A.Ş.’de 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Karabük sanayisinin önemli kuruluşlarından KARÇEL A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikası arasında yürütülen 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yeni dönem sözleşmesi, düzenlenen imza töreniyle resmiyet kazanırken, taraflar sürecin karşılıklı uzlaşı ve iş birliği içerisinde tamamlandığını vurguladı.

KARÇEL A.Ş. tarafından yayımlanan basın bülteninde, gerçekleştirilen sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan, sosyal haklarını güçlendiren ve çalışma barışını daha da pekiştiren bir anlayışla hazırlandığı ifade edildi. Açıklamada, görüşmelerin KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun destekleriyle yapıcı bir ortamda sürdürüldüğü ve sürecin başarıyla sonuçlandırıldığı belirtildi.

İmza töreni, KARÇEL A.Ş. Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene KARDEMİR A.Ş. Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı ve KARÇEL A.Ş. Genel Müdür Vekili Şerif Okluoğlu, KARDEMİR A.Ş. Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gürbüz, KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Gencay Güven ile Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Toplu iş sözleşmesinin, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi açısından önemli kazanımlar içerdiği değerlendirilirken, aynı zamanda iş yerindeki huzur, verimlilik ve kurumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada, çalışma hayatında istikrarın korunmasının hem çalışanlar hem de üretim süreçleri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Taraflar arasında gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu bir atmosferde tamamlanmasının, işveren ve sendika arasındaki güçlü iletişim ve karşılıklı anlayışın bir göstergesi olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca, imzalanan sözleşmenin sadece çalışanları değil, aynı zamanda ailelerini, şirketin üretim gücünü ve bölge ekonomisini de olumlu yönde etkileyeceği vurgulandı.

KARÇEL A.Ş. tarafından yapılan değerlendirmede, “İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin başta çalışanlarımız olmak üzere ailelerine, sendikamıza, şirketimize, Karabük’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; sürece katkı sunan tüm taraflara teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin