Başkan Cıva'dan Genç Sanatçıya İş Çağrısı - Karabük Haber Postası
675a9530c38a9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2024 10:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 14.12.2024 03:49
0
0

Başkan Cıva’dan Genç Sanatçıya İş Çağrısı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde belediyeye ait parktaki piknik masasına resim çizen genç kızla görüşen belediye başkanı ceza olarak diğer masaları da resimlerle süslemesini istedi.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, parkları kontrol ettiği sırada kamelya içerisindeki bir masaya çizilen resim dikkatini çekti. Daha önce ilçedeki park alanlarına zarar verenlerin aksine masayı resimle süsleyen kişiyi bulmak isteyen Başkan Cıva, sosyal medya hesabından ‘Yarın gel belediyeye ressam olarak başla. Seni tebrik ediyorum’ çağrısı yaptı. Sosyal medyadaki çağrının üzerine resmi çizen Elif Başdemir (18) isimli genç kız Başkan Cıva’yı makamında ziyaret etti. Başdemir’in yeteneğine hayran kalan Cıva, genç kızdan ceza olarak parktaki tüm masaları resimlerle süslemesini isteyerek, üniversiteye hazırlandığı için hediye takdim ederek, eğitim süresince de burs verme sözü verdi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Belediye Başkanı Serkan Cıva, “Yetenek güzel bir şey, bu da dikkatimi çekti. Normalde parkları yakıp, yıkıyorlar. Yani zarar veriyorsanız böyle resim çizerek zarar verin” dedi.

“Başkanım Eskipazar size parklar bize emanet”
Resmi çizeni bulmak için çağrı yaptıklarını belirten Cıva, “O da sağ olsun çağrımıza cevap verdi. Belediye sayfamıza yorum yapmış. ‘Başkanım Eskipazar size parklar bize emanet’ diye yorum yapmış. Dün akşam irtibat kurduk ve görüştük kendisiyle” ifadelerini kullandı.
Cıva, üniversite sınavına hazırlanan Başdemir’e, üniversite eğitim süresince Eskipazar Belediyesi olarak burs vereceklerini söyledi.
“Yani yetenekli arkadaşlarımız, kardeşlerimizi destekleyeceğiz” diyen Cıva, “Ceza olarak da bütün banklara resim yaptıracağım. Onu da söyleyeyim. Madem zarar verdi, çizdi. Hepsine bir tane figür vereceğiz. Diyorum ya yetenek farklı bir şey. Ben sol anahtarı çizemediğim için müzik dersinden kaldım. O yüzden de ilçemizdeki yetenekli arkadaşlara sahip çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Çağrıyı görünce çok mutlu olduğunu anlatan Elif Başdemir ise, “Sonradan belediyenin sayfasına yazdım. Başkanım da beni buldu. Ondan sonra konuştuk. Ceza olarak hepsini çizeceğim. Yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.
Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan belediye başkanı için kamelyaya kartal resmi ve logoyu çizen Başdemir, küçük yaşlardan itibaren resimle ilgilendiğini, daha önce de çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede daha ucmadan bitirmek icin mucadele basladi OmifyyQQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de daha uçmadan bitirmek için mücadele başladı

Düzce Belediyesi, 12 ay boyunca sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarını 4 ekip ile 63 mahalle genelinde tüm hızıyla devam ettiriyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve karasinek ile mücadele çerçevesinde ahır, tuvalet kuyuları, foseptik alanlarında larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor.

Düzce Belediyesi, yılın 365 günü sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarının yanında yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlayan uçkun ilaçlama çalışmalarına da 63 mahalle genelinde oluşturduğu ekiplerle periyodik olarak devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı vektörle mücadele birimi, sivrisinek ve karasinek mücadele programına ahır, gübre, tuvalet kuyusu, foseptik ile sürekli durgun su bulunan ya da biriken (Jit) alanlarda gündüz saatlerinde 4 ekip ile larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor.

Görev alanı içerisinde bulunan 63 mahallenin 47’sinde ve mücavir alanlar içerisinde ahır, foseptik, tuvalet kuyusu, jit ve durgun su ilaçlamalarını tamamlayan ekipler, kalan 16 mahalle genelinde de ilaçlama çalışmalarına devam ederken, ilaçlama programının, yıllık plan dâhilinde iklim şartlarına göre yoğunlaşarak sürdürüleceği belirtildi.

Asya kaplan sivrisineği

Bir yandan ilaçlama ile larva ve uçkun ile mücadelesini sürdüren ekipler, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, son 5 yılda Türkiye’nin Kuzey Bölgelerinde yayılan ve istilacı bir tür olan Asya kaplanı olarak adlandırılan sivrisinek türünün Düzce’de de çoğalarak rahatsızlık oluşturmaya devam ettiğini kaydetti. Söz konusu sivrisinek türünün mevcut var olan türlerden farklı olarak temiz suya yumurta bırakabildiğini belirten ekipler, bu durumun bahçe sebzeciliği ve hobi bahçeciliğinin yoğun olarak yapıldığı Düzce’de sinek için uygun çoğalma alanları oluşturduğuna dikkati çekti.

Asya kaplanı sivrisineği konusunda yapılan uyarının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir önleyici tedbir ( Kapan Ya da Sineklik ) alınmadan depo edilen, biriktirilen sular doğal çoğalma alanları haline gelmektedir. Bu alanları ekiplerin bulması ve ilaçlaması ya da boşaltması ekipler için zorluk teşkil etmektedir. Bu durum popülâsyonun kontrol altına alınmasını ve yok edilmesini zorlaştırmakta, yapılan mücadelenin başarısını sınırlamaktadır. Ailemizin, komşularımızın ve kendi sağlığımız için lütfen bu su biriktirilen alanların kapaklarını kapalı tutalım veya bu biriken suları haftalık olarak değiştirerek sivrisinek üremesini yavaşlatalım.”

Bizi sosyal medyadan takip edin