Reklam
Reklam

Başkan Civa’dan çalışmalara zarar verenlere tepki

1 13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2024 20:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, belediye tarafından yapılan çalışmalara zarar verenlere tepki göstererek, ” Bunların parasını ben cebimden ödemiyorum, sizin paralarınızdan çıkıyor” dedi.

Seçimin üzerinden yaklaşık 55 gün geçtiğini ifade eden Başkan Civa, bu süre içerisinde belediye personeli ile birlikte ilçenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirtti.

Terminal, otopark, tır ve kamyon garajı, çarsı içi trafik ve yürüyüş yolu, peyzaj ve çevre düzenlenmesi, çevre yoluna aile çay bahçesi yapım çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Civa, “Çevre yolundaki banklarımızı yeniledik. Biz bunların sadece yenilenmesine, tamirine 100 bin TL para ödüyoruz. Dün akşam koyduk, bugün sabah saat kaç? Yani akşamdan sabaha dağıtmışsınız. Arkadaşlar, ben bu yaptığım şeylerin hiçbir tanesini cebimden karşılamıyorum. Bunlar devletin, milletin, sizin paralarınızdan çıkıyor. Biz buraya nasip olursa çevre yoluna aile çay bahçesi yapacağız, buraya bir düzenleme yapacağız. Fakat biz sadece kamelyalarını yeniledik şimdilik. Yenilenen kamelyaları akşam koyuyoruz, sabaha dağıtıyorsunuz. Arkadaşlar yazık günah. Bunlar milli servet. Ben hiçbirini cebimden harcamıyorum. Bunlar yine sizin cebinizden çıkıyor. Yine sizden çıkıyor. Yani sizden ricam, sizden isteğim; bizim yaptığımız yerleri, ilçenin yerlerini lütfen, rica ediyorum düzgün kullanın. Dağıtmayın, parçalamayın. Yani yarın yine gelip siz oturuyorsunuz. Yarın yine sizin çocuklarınız, eşiniz oturuyor.” dedi.

Çarşı içerisinde de bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Başkan Civa, “İnsanlar sürekli soruyorlar, merak ediyorlar, konuşuyorlar. ‘Neden kaldırımların yanı büyütüldü?’ deniliyor. Bizim ilçemizde kadınlar ve çocuklar çarşı içerisinde rahat hareket edemiyor, rahat yürüyemiyor. Kaldırımları maalesef biz kapatıyoruz. Kaldırımların yanında arabalar var. Kadınlar pazara gidecek, çarşıya gidecek bebek arabasıyla asfaltın ortasında yürümek zorunda kalıyor. Yani burada amacımız kadınlara, çocuklara biraz daha yürüyüş alanı açmak. Onların da ilçede rahat hareket edebilmesi için yaptık. Şu anda düzenleniyor. Düzenlendikten sonra eminim güzel olacak. Herkes rahat edecek. Esnaf da rahat edecek, halk da rahat edecek. İnşallah terminal binamızda bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz. Yine pazar yerinin karşısında bir otopark düzenlememiz var. Onları da açacağız inşallah bayrama. Yani biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Personelimiz de kısa zamanda güzel işler çıkarıyor. Sizden ricam lütfen bizim yaptığımız yerleri güzel kullanın. Yakıp yıkmayın, akşam koyduğumuz şeyi sabaha dağıtmayın.”diyekonuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı ürünler görücüye çıktı

meslek lisesi ogrencilerinin yaptigi urunler gorucuye cikti f4MmUGc3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da mesleki eğitim alan lise öğrencileri tarafından yıl boyunca yapılan ürünlerin görücüye çıktığı sergi büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Kastamonu’da düzenlenen 2026 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Mesleki Eğitim Atölyeleri ile İstihdam Yolculuğu” projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı ürünlerin sergilendiği şenliğe, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammed Bilal Macit, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Salih Kaygusuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şenlik, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisiyle başladı. Bakan Yardımcısı Macit, Genel Müdür Kaygusuz ve Milli Eğitim Müdürü Gümüş, beraberindeki heyet daha sonra stantları ziyaret ederek, mesleki ve teknik eğitim veren okullarda hazırlanan çalışmaları inceledi. Öğrencilerin farklı alanlarda ortaya koyduğu üretim, tasarım ve uygulama örnekleri katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Şenliğe katılan Kastamonu Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nnde Mobilya Teknisyeni Hüseyin Tatar, “Ürünlerimizi tanıtıyoruz. Mobilya bölümünde ahşap oyuncaklar yapıyoruz. Üç yıl önce yaptığımız 150 bin oyuncağı Bakanlığımıza satmıştık. 23 çeşit oyuncağımız var, bunların 5 tanesinin üretim bant sistemi kuruludur. Anaokulundaki çocuklara hitap ediyor. 20 anaokulu öğretmenimizin projesi sonrası oyuncaklarımız üretildi” dedi.

10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Şevval Candan da, “Ben çoğu meslek lisesini bilmiyordum. Hepsini burada görmüş oldum. Herkes bizim okulumuzu ve bölümümüzü tanımış oldu. Bence çok güzel bir etkinlik oldu. Vatandaşların da ürünlerimizi incelemesi, stantları gezmesi güzel oldu. Elbisemin beyaz kısımları Daday’ın el dokumasıdır. Bu kumaşların hepsi Kastamonu yöresine aittir. Eskiden bu elbiseyi Kastamonuluların yöresel gelinliği olarak giyiliyor. Özel bir tasarımdır. Çok güzel gelinlik” diye konuştu.

Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Alev İnce, tasarladıkları tişörtleri tanıttıklarını kaydederek, “Hiçbir şekilde yapay zeka kullanmadık. Kendimiz dijital ortamlarda, uygulamalar üzerinden tasarladık. Her biri tektir, çünkü kendimiz tasarladık. Birkaç fotoğrafı üst üste koyarak yaptık. Tişörtlerin kendisini de bizler diktik” şeklinde konuştu.

Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Ozin ise, “6 farklı alanda 45 bin dönümlük bir arazide öğrencilerimize mesleki eğitim veriyoruz. Burada da yaptığımız ürünleri sergiliyoruz. Okulumuz, diğer okullardan farklı olarak tarım meslek lisesi alanı açtı. Sergi alanımızda değişik ürünlerimiz mevcut, mobilya, metal, makine, bilişim ve diğer alanlardaki ürünlerimizi sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Haydar Yılmaz Türk atık malzemelerden yaptıkları ürünleri sergilediklerini ifade etti. Açılan stantları ziyaret eden Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Ela Ceylin Odabaş ise çok ilginç ürünleri görme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin