blank
Haber Merkezi tarafından
27 Aralık, 2024 11:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’dan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Akif’in milletimizin bağımsızlık ruhuna olan bağlılığı ve değerlerimize duyduğu derin saygıyla sadece bir şair değil, bir dava ve düşünce adamı olduğunu belirten Başkan Çetinkaya, şunları ifade etti:

“Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adanmış bir ömür sürmüştür. Şiirleri, vaazları ve yazılarıyla halkımızın gönlünde derin bir iz bırakmıştır. O, sadece bir edebiyatçı değil, haksızlıklarla mücadelede öncü olmuş; her türlü zulmün karşısında dimdik duran bir ahlak ve hakikat abidesi olarak milletimizin hafızasına kazınmıştır.

Akif, Anadolu’yu karış karış dolaşarak milletimize umut aşılamış, İstiklal Marşı gibi ölümsüz bir eseri Türk milletine armağan etmiştir. İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu yansıtan bir eser olmanın ötesinde, ortak değerlerimizi ve mücadele ruhumuzu temsil eden bir mirastır.

Mehmet Akif, ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ sözleriyle hak ve adaletin savunucusu olmuş, mazlumun yanında yer almayı kendine düstur edinmiştir. Şairimizin duruşu ve mücadelesi, bizler için bugün de bir rehber niteliğindedir.

Bu vesileyle, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Onun mirasına sahip çıkarak, gelecek nesiller için aynı inanç ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin