Reklam
Reklam
66d9d0c1940f0
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
05 Eylül, 2024 18:46 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Çetinkaya’dan Ankara Caddesi Esnafına Ziyaret

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ankara Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek onların taleplerini ve önerilerini dinledi. Ziyarette, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin ile AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da yer aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Esnafımızın ve hemşehrilerimizin taleplerini dinlemek ve sorunlarını çözmek amacıyla bu tür ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Şehrimizin kalkınması ve esnafımızın desteklenmesi için sürekli olarak sahada olacağız” dedi.

Çetinkaya, esnafımıza bol kazançlar ve bereketli günler dileyerek ziyaretlerini tamamladı.

66d9d1f2d8615 66d9d1fa1a314 66d9d20075aa3

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin