blank
Ramazan Öztürk tarafından
22 Nisan, 2024 13:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya’dan 23 Nisan Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bu önemli günün Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir" dedi. "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir"  diyen Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya açıklamasında,  “Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken bir yandan da çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü; yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Bizlere emanet edilen büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini tam anlamıyla yerine getirebilsinler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

(Düzeltme) Yusufeli Barajı 3 yaşında

Yusufeli Barajı, hizmete girdiği 3 yılda 3,7 milyar kWh güç üreterek Türkiye iktisadına kıymetli katkı sağladı.
Türkiye’nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, faaliyete geçmesinin akabinde üçüncü yılını geride bıraktı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerine inşa edilen dev proje, güç üretiminde gösterdiği performansla bölge ve ülke iktisadına kıymetli katkı sağlamayı sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, barajın 3. yılına özel hazırladığı görüntü ile son üç yıla ait dataları paylaştı. Açıklamaya nazaran Yusufeli Barajı, işletmede olduğu müddette toplam 3,7 milyar kWh güç üretti. Barajın yıllık üretim kapasitesi ise 1 milyar 888 milyon kWh olarak açıklandı. Türkiye’nin stratejik yatırımları ortasında gösterilen barajın, bugüne kadar iktisada katkısının 10 milyar TL olduğu belirtildi.
275 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajları ortasında yer alan Yusufeli Barajı, 2,13 milyar metreküp depolama hacmi ile ülkenin güç ve su idaresi açısından kritik rol üstleniyor. Barajın üçüncü yılı dolarken, büyük mühendislik yapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin güç arzına katkı sağlamaya devam ettiği vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin