blank
Ramazan Öztürk tarafından
14 Temmuz, 2024 12:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’dan 15 Temmuz mesajı

Karabük Belediye Özkan Çetinkaya, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan  Özkan Çetinkaya; “15 Temmuz bir şahlanışın ilk kıvılcımıdır. Hainlerin karşısında duran tüm vatandaşlarımızın feraseti ile iradesine sahip çıktığı o gece, tarihe bir kez daha Türk’ün boyun eğmeyeceğini göstermiştir. O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı dik duruşu,  halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık. Egemenliğimizin kilit noktası, milletin iradesine gösterdiğimiz saygı ve bağlılıktır. Bugün daha emin adımlarla ilerlediğimiz Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize düşmanlık eden tüm terör örgütlerine, Aziz Türk Milletinin iradesine ket vurmak isteyenlere karşı tavrımızı koruyacak, ‘Milli İrade’ rotasında geleceğimize emin adımlarla yürümeyi, ülkemizi müreffeh yarınlara taşımayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile demokrasi yolundaki direnişimizin sekizinci yılında tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. Allah, milletimizi bir daha böyle zor zamanlar ile sınamasın, hainlere göz açtırmasın” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Uraloğlu’ndan Yomra yeni nesil kavşak inşaatında inceleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz Kıyı Yolu Trabzon geçişi kapsamında üretimi devam eden Yomra yeni kuşak kavşak inşaatında incelemelerde bulundu.
Trabzon programına Araklı ilçesinde başlayan Bakan Uraloğlu, partililer ile sabah kahvaltısında bir ortaya geldi. Akabinde Of ilçesine geçen Uraloğlu’na Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç eşlik etti. Of Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Uraloğlu, ilçe esnafıyla da görüşerek sorun ve taleplerini dinledi.
Bakan Uraloğlu’nun sonraki durağı Yomra ilçesi oldu. Burada da esnaf ziyaretinde bulunan Uraloğlu, daha sonra Karadeniz Kıyı Yolu Trabzon geçişi kapsamında üretimi devam eden Yomra yeni kuşak kavşak inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerin akabinde açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, "Bugün Trabzon’da birkaç program yaptık. Yomra’nın Trabzon tarafından geldiğimizde batı girişinden olan kavşak noktasında düzenleme çalışmalarımız var. Daha öncesinde batı kısmında Kaşüstü Mahallesi’ne yönelik yapmış olduğumuz bir altgeçit vardı. Genel manada oradaki trafiği ve hastane trafiğini rahatlatmıştı. Bu tarafa geldiğimizde trafik yoğunluğu devam ediyordu. Burada azamî 72 bin araç trafiği var. Bu önemli bir trafik. Bu trafiği mevcut kavşakla, rotary kavşak dediğimiz kavşakla çözülmesinde külfet var. Günün aşikâr saatlerinde daha çok sıkışan lakin genelinde de sıkışık bir kavşak vardı. Farklı düzeyli kavşak dediğimiz köprülü kavşaklar üzerinde baş yorduk. Avantaj ve dezavantajlarını düşündük. Son vakitlerde uygulamaya başladığımız Trabzon’un Söğütlü Mahallesi’nde de yeni jenerasyon kavşak uygulamasını başarılı biçimde hayat geçirdik. Kavşaklardaki en değerli bahis, dönen ve devam eden araçların depolama alanlardır. Bu kavşakların, uygulanmasıyla biz mevcut olan depolama alanını 5 kat artırmış olacağız. Bekleyen araçlar daha geniş bir depolama alanına sahip olacak. Işık yandığında fazla araç geçmiş olacak ki, şerit sayılarını da artırdık. Kimi yerlerde 1, birtakım yerlerde 2 şerit olacak biçimde yaptık. Sinyalize kavşağımız ve döner kavşağımız 4 fazlıdır. 4 faz, araçların her seferinde durması demektir. Artık bunu yalnızca 2 faza indirmiş olduk. Münasebetiyle araçların bekleme müddetlerini burada azaltmış olacağız. Geri dönüşleri de Yomra’nın içerisindeki birinci kavşaktan Trabzon’a geri dönüşleri vermiş olacağız. Onun haricindeki bütün gereksinimleri bu kavşaktan karşılamış olacağız" dedi.

"İnşallah okullar açılmadan evvel bitirmiş olacağız"
Yomra ilçesinde kavşak düzenlemelerine geçen ay başladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Esasında burada trafik olmasa 15-20 günde yapabileceğimiz bir imalattı. Lakin trafik altında çalışmanın zorluğu ve alternatif güzergahlarında olmaması sebebiyle çalışmaları trafiği aksatmamak için biraz daha vakte yayma zorunda kaldık. Kavşağın doğu tarafında asfaltı bitirdik diyebiliriz. Trabzon tarafında da altyapısını bitirdik. Sıcak asfalt çalışmalarına inşallah başlıyoruz. Bugün 29 Ağustos, 10 gün civarında bu kavşağı bitirerek inşallah bir aksilik olmazsa okullar açılmadan evvel bu kavşağı bitirelim diye arkadaşlarımız bir program yaptı. İnşallah okullar açılmadan evvel bitirmiş olacağız. Burayı genel manada rahatlatacağız. Bu kadar olmamakla birlikte emsal yoğunluk Yomra’nın doğu girişinde var. Oraya da arkadaşlar baş yoruyor. Netleştirdiğimiz vakit yeniden paylaşmış olacağız. Kavşak iyi uğurlu olsun" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin