blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Malezyalı heyeti kabul etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Malezya Kelantan Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Mükemmel Liderlik ve Kültürel Gelişim Programı" çerçevesinde Karabük’e gelen Malezyalı heyet, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile bir araya geldi.
Karabük Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Öğretim Görevlisi Mesut Doğan, akademisyenler ve Malezya Kelantan Üniversitesi heyeti katıldı.
Ziyaret sırasında, her iki üniversitenin ortaklaşa düzenlediği programın hedefleri ve şehirlerarası kültürel etkileşim üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Çetinkaya, Karabük’ün kültürel ve tarihi mirası hakkında bilgi verirken, iki üniversite arasındaki iş birliğinin önemine değindi. Belediye Başkanı Çetinkaya, “Karabük, uluslararası eğitim projelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Malezya Kelantan Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasındaki bu anlamlı iş birliği, sadece eğitim alanında değil, kültürel bağlarımızı da güçlendirecektir” dedi.
KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise, Karabük Üniversitesi ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasında gerçekleştirilen bu iş birliğinin, liderlik ve kültürel gelişim açısından öğrencilere ve akademisyenlere önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Karaş, “Bu program sayesinde öğrenciler ve akademisyenler, farklı kültürlerle tanışma ve kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Karabük Üniversitesi olarak bu tür uluslararası projelerde aktif rol almaya devam edeceğiz” dedi.
Malezyalı heyet ise Karabük’te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin ve Karabük’ün misafirperverliğinden etkilendiklerini belirtti. Programın kültürel değişim ve liderlik becerilerini geliştirme açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden heyet üyeleri, Karabük’ün tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin