Başkan Çetinkaya Kireçli Su İddialarını Yalanladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66e85e9094835
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Eylül, 2024 19:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya Kireçli Su İddialarını Yalanladı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son dönemde şehirde yaşanan kireçli su sorunu hakkında bir açıklama yaptı. Kuraklık nedeniyle Karasu Kaynağı’ndan doğrudan su temin edildiğini belirten Çetinkaya, bu durumun geçici olduğunu ve halk sağlığını tehdit eden bir unsur bulunmadığını vurguladı.

Çetinkaya, su arıtma tesisinin geçici olarak devre dışı bırakıldığını, doğrudan şebekeye verilen suyun “kireçli” olarak bilinen yüksek mineral içerikli su olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın sağlığına zararlı bir durum söz konusu değil. Suyumuz, düzenli olarak analiz ediliyor ve kalite standartlarına uygundur” dedi.

Başkan Çetinkaya, sosyal medyada suyun kurşun ve ağır metal içerdiğine dair iddiaların asılsız olduğunu ve bu tür haberler yayan kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Arıtma tesisinin en kısa sürede yeniden devreye alınacağını belirten Çetinkaya, “Su tasarrufu yaparak bu zor dönemi hep birlikte aşacağız” diyerek halkın desteğini istedi.

 

66e85e5a1e06a jpg 66e85e5b4792d jpg 66e85e5c5b791 jpg 66e85e5dc5cf3 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin