Reklam
Reklam
66e85e9094835
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Eylül, 2024 19:39 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Çetinkaya Kireçli Su İddialarını Yalanladı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son dönemde şehirde yaşanan kireçli su sorunu hakkında bir açıklama yaptı. Kuraklık nedeniyle Karasu Kaynağı’ndan doğrudan su temin edildiğini belirten Çetinkaya, bu durumun geçici olduğunu ve halk sağlığını tehdit eden bir unsur bulunmadığını vurguladı.

Çetinkaya, su arıtma tesisinin geçici olarak devre dışı bırakıldığını, doğrudan şebekeye verilen suyun “kireçli” olarak bilinen yüksek mineral içerikli su olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın sağlığına zararlı bir durum söz konusu değil. Suyumuz, düzenli olarak analiz ediliyor ve kalite standartlarına uygundur” dedi.

Başkan Çetinkaya, sosyal medyada suyun kurşun ve ağır metal içerdiğine dair iddiaların asılsız olduğunu ve bu tür haberler yayan kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Arıtma tesisinin en kısa sürede yeniden devreye alınacağını belirten Çetinkaya, “Su tasarrufu yaparak bu zor dönemi hep birlikte aşacağız” diyerek halkın desteğini istedi.

 

66e85e5a1e06a jpg 66e85e5b4792d jpg 66e85e5c5b791 jpg 66e85e5dc5cf3 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin