Başkan Çetinkaya, Kayabaşı Merdivenlerini Yeniliyor - Karabük Haber Postası
67014b749ad68
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2024 17:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya, Kayabaşı Merdivenlerini Yeniliyor

Türkiye’nin en genç İl Belediye Başkanı olan 36 yaşındaki Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, seçim döneminde ortaya koyduğu sorunları gidermek için 7/24 esaslı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Kentin bir çok noktasında tespit edilen kangren haline gelen sorunları çözmek için kolları sıvayan Başkan Çetinkaya, Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan merdivenlerde 50 yıl aradan sonra ilk kez kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Toplam bütçesi 10 milyon TL olarak belirlenen proje sayesinde mahalle sakinlerinin uzun süredir yaşadığı toprak kayması ve benzeri sorunlarında son bulması hedefleniyor.
Kayabaşı Mahallesi’ndeki merdivenlerin eskimiş yapısı, özellikle yağışlı dönemlerde oluşan toprak kaymaları nedeniyle mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit ederden , diğer taraftan da günlük yaşamı da zorlaştırıyordu. Karabük Belediyesi, bu sorunları ortadan kaldırmak ve daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla yenileme projesine hız verdi. Proje kapsamında, merdivenlerin zemin yapısı güçlendirilirken çevre düzenlemeleri de yapılacak.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kayabaşı Mahallesi merdivenlerinde başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Kayabaşı Mahallesi’ndeki merdivenler, halkımız için ciddi güvenlik sorunları oluşturuyordu. Özellikle yağışlı günlerde toprak kaymaları ve kaygan zeminler büyük risk teşkil ediyordu. Belediye olarak bu sorunu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Proje için 10 milyon TL’lik bütçe ayırdık ve bu yatırımla sadece merdivenleri yenilemekle kalmayacak, Kayabaşı merdivenlerinin kullanımını daha güvenli, rahat ve estetik bir hale getireceğiz.” dedi.

Yenileme projesinin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin 7 maclik galibiyet serisi sona erdi LUKqsnKe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum FK’nin 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK’nin 7 maçlık galibiyet serisi, Bandırmaspor mağlubiyeti ile sona erdi.

Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK, sahasında Bandırmaspor’a 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Çorum FK’nin 7 maçlık galibiyet serisi sona ererken, kırmızı-siyahlılar 12 maç aranın ardından gol atamadan sahadan ayrıldı. Ligde 62 puanla 4. sırada yer alan Çorum FK’nin, maç eksiği bulunan lider Erzurumspor FK ile arasında 7 puan, 2. sıradaki Amed Sportif Faaliyetler ile 5 puan, 3. sıradaki Esenler Erokspor ile ise 1 puan fark bulunuyor. 5. sıradaki Bodrumspor, Ümraniyespor karşısında aldığı galibiyetle kırmızı-siyahlılar arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

Şampiyonluk hedefini sürdüren Çorum FK, 7 Nisan’da sahasında Bodrumspor’u konuk edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin