Başkan Çaylı’nın Ramazan Bayramı mesajı

Nurettin Acar tarafından
22 Mayıs, 2020 09:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çaylı mesajında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayını hep birlikte huzur içinde tamamladık. İyiliklerin, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulup yerini barışa bıraktığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Ramazan ayı zarfında millet olarak büyük bir dayanışma, yardımlaşma örneği sergiledik. Mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk; ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık; hamdolsun bir Ramazan'ı daha hakkıyla idrak etmemizin ardından bayram sevincine ulaştık. Ramazan ayında başta oruç olmak üzere yapılan tüm ibadetlerin, tüm hayırların, iyiliklerin, verilen sadaka ve zekatların kabul olunmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Yenice halkımızın, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Dış kabuğunun üstünde duran asırlık çınar ağacı görenleri şaşkına çeviriyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan ve gövdesi yandıktan sonra dış kabuğu üzerinde hayata tutunan tescilli asırlık çınar ağacı, görenleri hayrete düşürüyor. Dışarıdan bakıldığında içi büsbütün boş olan ve yalnızca dış kabukla ayakta kalan çınar ağacı, üst kollarındaki yeşilliklerle tabiata tutunmaya devam ediyor.

1894’te yapılan Yalı Cami ile yaşıt
Yalı Cami’nin inşa edildiği 1894 yılından sonra büyümeye başladığı iddia edilen çınar ağacı, Buğday Pazarı mevkisinde vatandaşların dinlenme noktası haline gelmişti. Gövdesi bir müddet evvel yandığı öğrenilen ağaç, sırf dış kabuğu üzerinde ayakta kalmayı başardı.

"Hayret verici bir durum"
Ağacı birinci defa gören İstek Dikmen, "Ağacın kurumuş gövdesi içimi burktu fakat üst kısımlarının yeşil olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Hayrat verici bir durum. Daha evvel bu türlü bir şey görmedim" dedi.

Koruma altında, kurtarılabilir mi?
Bülent Petek isimli vatandaş ise ağacın bir devir çok görkemli olduğunu söz ederek, "Yandıktan sonra bu halini aldı. Artık hasta bir ağaç. Yıkılma riski var ama Anıtlar Kurulu tarafından müdafaa altına alındı. Gerekli müdahale yapılırsa kurtarılabilir" diye konuştu.
Asırlık ağacın eski yıllarda çok görkemli olduğunu söz eden başka etraf esnafı da gövdesi yanan çınarın yeniden de yeşil kalarak etrafa hoşluk kattığını vurguladı.

Tescilli 20 anıt ağaçtan biri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Samsun genelindeki 20 anıt ağaçtan biri olarak tescillenen çınar ağacı, 1985 yılında Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Muhafaza Kurulu’nun kararıyla muhafaza altına alındı. Bakanlığın kayıtlarında, ağacın gövdesi yanmadan evvelki görkemli haline dair fotoğraf ve bilgiler de yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.