karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
6748378531015
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 12:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Başkan Aydım’dan Özbey’e Ziyaret

Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Adem Aydım, KARÇİMSA ve BEY Çimento Yönetim Kurulu Başkanı, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının büyük hissedarı ve yeni ortağı iş insanı Soner Özbey’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarette Başkan Aydım, kulübün mevcut durumu, kentin futbola dair beklentileri ve üst liglere yükselme hedefleri hakkında Özbey’e bilgi verdi. Aydım, şehrin bir kahramana, bir abiye ihtiyacı olduğunu belirterek Özbey’e kulübün formasını takdim edip, misafirperverliği için teşekkür etti.
Soner Özbey ise, nezaket ziyaretinden dolayı Başkan Aydım’a teşekkürlerini ileterek, Karabük İdman Yurdu’nun emekçi formasını ofisinin en güzel noktasına asacağını ifade etti. Özbey, kulüp futbolcuları ve mavi ateş taraftarlarına selamlarını iletirken, şehrin özlenen günlere kısa sürede kavuşabileceğine inandığını aktararak başarı dileklerinde bulundu.
Ziyaretin ardından, kulüp başkanı ve iş insanı, ortak hedeflere ulaşmak adına birlikte çalışacaklarının altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
dqdqdqdq
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Mart, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

KBÜ’de Türkiye Yüzyılı ve Özbekistan iftarı

Karabük Üniversitesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında "Türkiye Yüzyılı ve Özbekistan İftarı" programı düzenlendi.

Üniversitenin Sosyal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihî ve kültürel bağların ekonomi, eğitim ve bilim alanlarındaki iş birlikleriyle daha da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitede eğitim gören Özbek öğrencilerin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının önemli bir temsilcisi olduğunu belirtti.
Karabük Üniversitesinde yaklaşık 350 Özbek öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Kırışık, Özbek öğrencilerin kendileri için yabancı olmadığını dile getirerek, "Sizler bizim kardeşlerimizsiniz, bizim soydaşlarımızsınız. Aynı milletin hepimiz parçasıyız." dedi.

İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasının önemine değinen Kırışık, ekonomik, eğitim ve bilim alanlarında daha güçlü ortaklıkların kurulması gerektiğini kaydetti.

Ramazan ayı boyunca farklı ülke ve kültürleri kapsayan iftar programları düzenlediklerini aktaran Kırışık, daha önce Kazakistan ve Ahmet Yesevi iftarlarının gerçekleştirildiğini, hafta sonunda ise Türkistan iftarının yapılacağını söyledi.

Özbekistan'dan daha fazla öğrencinin Karabük Üniversitesinde eğitim görmesini istediklerini belirten Kırışık, "İstiyoruz ki Özbekistan'dan 350 değil, 1000 hatta 2000 öğrencimiz olsun. Her biri Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluğu ve kardeşliği güçlendirsin." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Orta Asya coğrafyası arasındaki tarihî bağlara da dikkati çeken Kırışık, Anadolu'ya gerçekleşen göçlerle iki coğrafya arasında güçlü bir akrabalık ve gönül bağı bulunduğunu ifade etti.

Programa, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Siyaset Müşaviri Odil Gaffarov, Fergana İl Müftüsü Ubaydullah Abdullayev ile Ankara Konsolosu ve Yardımcısı Jahongir Mirzaev katıldı.
Progam, yapılan duaların ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin