Reklam
Reklam
baskan arslan taskoprude sulanmayan arazi kalmayacak 1cLGYWkn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Arslan: “Taşköprü’de sulanmayan arazi kalmayacak”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Obrucak Barajı’nın tamamlanmasının akabinde ilçede sulanmayacak arazinin kalmayacağını söyledi.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, 140 bin dekar tarım toprağını suyla buluşturacak Obrucak Barajı projesinde kıymetli bir evre daha kaydedildi. Barajın sulama sisteminde kullanılacak olan devasa borular Taşköprü ilçesine ulaştı.

Taşköprü Belediye Lideri Hüseyin Arslan, AK Parti İlçe Lideri Hüseyin Erol, Vilayet Genel Meclis üyesi Bayram Özsoy, parti idaresi ve ilçe halkı ile birlikte bölgeye getirilen boruları yerinde inceledi. Lider Arslan ve İlçe Başkanı Erol, boruların içine girerek hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçeye ulaşan devasa borular, vatandaşların da ilgisini çekti.

Bölgenin en büyük sulama projelerinden biri olarak görülen Obrucak Barajı, tamamlandığında bölgedeki çiftçilerin yıllardır müddet gelen sulama problemine tahlil olacak. Yetkililer, projenin kısa müddette hayata geçirilerek ziraî üretimin artacağını vurguladı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, projeye takviye veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, “Bu büyük yatırım, çiftçilerimize rahat bir nefes aldıracak. İlçemize ve ülkemize iyi olsun. Obrucak Barajı tamamlandığı Taşköprü’de sulanmayan arazi kalmayacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin