Başkan Arslan: "Taşköprü’de sulanmayan arazi kalmayacak" - Karabük Haber Postası
baskan arslan taskoprude sulanmayan arazi kalmayacak 1cLGYWkn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Arslan: “Taşköprü’de sulanmayan arazi kalmayacak”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Obrucak Barajı’nın tamamlanmasının akabinde ilçede sulanmayacak arazinin kalmayacağını söyledi.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, 140 bin dekar tarım toprağını suyla buluşturacak Obrucak Barajı projesinde kıymetli bir evre daha kaydedildi. Barajın sulama sisteminde kullanılacak olan devasa borular Taşköprü ilçesine ulaştı.

Taşköprü Belediye Lideri Hüseyin Arslan, AK Parti İlçe Lideri Hüseyin Erol, Vilayet Genel Meclis üyesi Bayram Özsoy, parti idaresi ve ilçe halkı ile birlikte bölgeye getirilen boruları yerinde inceledi. Lider Arslan ve İlçe Başkanı Erol, boruların içine girerek hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçeye ulaşan devasa borular, vatandaşların da ilgisini çekti.

Bölgenin en büyük sulama projelerinden biri olarak görülen Obrucak Barajı, tamamlandığında bölgedeki çiftçilerin yıllardır müddet gelen sulama problemine tahlil olacak. Yetkililer, projenin kısa müddette hayata geçirilerek ziraî üretimin artacağını vurguladı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, projeye takviye veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, “Bu büyük yatırım, çiftçilerimize rahat bir nefes aldıracak. İlçemize ve ülkemize iyi olsun. Obrucak Barajı tamamlandığı Taşköprü’de sulanmayan arazi kalmayacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin