blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Altuntepe’den Sağlık Hizmetleri MYO’nun taşınma kararına tepki

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Lideri Erol Altuntepe, Karabük Üniversitesi Safranbolu Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun ilçeden taşınması ile ilgili karara reaksiyon gösterdi.
Altuntepe yaptığı açıklamada, “Bundan yaklaşık 5 ay kadar evvel kentimizde yıllardır akademik eğitim veren KBÜ Safranbolu Sıhhat Hizmetleri Meslek yüksek Okulu’nun 4 Bin 500 civarındaki öğrencisiyle birlikte KBÜ’nün 100.yılda bulunan yerleşkeye taşınacağı kararını öğrenir öğrenmez, harekete geçerek KBÜ Rektörü Sn. Fatih Kırışık Bey ve idaresiyle görüşemeye gittik. Öncelikle öğrencilerin okula sığmaması üzere bir durumun olmadığını, bilakis evvelki yıllara nazaran öğrenci sayısının önemli oranda düştüğünü, bu taşınma sorununun birkaç öğretim vazifelisi tarafından yalnızca öğretim vazifelilerinin odalarını 2 şer kişi kullanmak zorunda kaldıklarından organize edilmeye çalışıldığını öğrendik” dedi.
“Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki birebir karar tekrar gündeme geldi ve Şubat yarı tatilinde okulun taşınması kararının alındığını öğrenmiş bulunmaktayız” diyen Altuntepe, şu sözlere yer verdi: “Yine tekrarlıyoruz. Bu kararı tek başınıza alamazsınız.Bu stil kenti etkileyecek hususlarda kararları almadan evvel şehrin kaymakamı, belediye başkanı, STK’ları, kısacası bu kentin dinamikleriyle bir masa etrafında toplanarak istişare etmelisiniz. Bu kent sizin o kadar öğrenciyi, esnafı konut sahibini mağdur etmenize müsaade etmez. Öğrencilerimiz kış ortasında yurt mesken arayışı ve taşınma telaşında, esnafımız da kara kara düşünmektedir. Rektörden tekrar rica ediyoruz. Sonuçları düşünülmeden alınan bu kararı tekrar kıymetlendirerek, bu kusurlu karardan lütfen vazgeçin. Valimizin, kaymakamımızın, milletvekillerimizin, belediye liderimiz ve kentin tüm STK temsilcilerinin de canı gönülden mevzuyla ilgileneceğinden hiç kuşkumuz yoktur” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Forkliftten düşen işçi hayatını kaybetti

Bartın’da 2 ay evvel kauçuk fabrikasında işe başlayan 38 yaşımdaki özgür Çelik, forkliftten düşerek hayatını kaybetti.
Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir kauçuk fabrikasında bakım işçisi olarak çalışan 38 yaşındaki Özgür Çelik, bakımını yaptığı forkliftten düşerek ağır yaralandı. Ağır yaralanan Çelik, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Hayatını kaybeden Çelik’in bekar olduğu ve 2 ay evvel kauçuk fabrikasında işe başladığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin