Reklam
Reklam

Başkan Aksoy’un Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Peygamber Efendimizin Miladi Doğum Tarihi Olan, Her Sene 14-20 Nisan Tarihlerinde Kutlanan “ Kutlu Doğum Haftası “ Dolayısıyla Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Bir Mesaj Yayınladı.
Kutlu Doğum Haftası’nın İslam âlemi için çok önemli bir hafta olduğunu belirten Başkan Aksoy mesajına şöyle devam etti; ” Bu güzel ve anlamlı haftada, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın, değerler üstü ve çağlar ötesi mesajını bizlere ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yeni bir yıl dönümünü idrak ediyoruz.
Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın O’na ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görmekteyiz. O’nun barışçı ve insanı odak alan yaklaşımı, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının anahtarıdır. İslam dininin inanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları ortadan kaldırmak ve onun mesajlarını insanlara bir daha ulaştırmak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çok önemli bir yere sahiptir. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket, çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi, hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın, ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyor, Safranbolulu hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum “ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada

kastamonuda alev alev yanan jimnastik salonuna yildirimin dusme ani kamerada sZbpdX8m
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin