Başkan Aksoy’un 23 Nisan Mesajı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 08:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Aksoy’un 23 Nisan Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Devletimizle, milletimizle, çocuklarımız ile el ele kutlanacağını hatırlatan Başkan Aksoy; “ Safranbolu bu yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çok daha farklı kutlayacak. Biz bu yıl Türkiye’nin bütün Dünya Mirası Şehirleri ile Kardeş Dünya Mirası ülkelerin çocuklarını Safranbolu’da bir araya getirmeyi planladık.  Bu kapsamda çalışmalarımız sona erdi. Bu kapsamda bu gün itibari ile Safranbolu’muza 150 Dünya Mirası çocuklarımız geliyorlar. Bu çocuklarımız kendi yörelerine ait, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarını sergilerken, aynı zamanda da birbirleri ile kaynaşmış olacaklar. Diğer yandan yurt dışından gelecek olan misafirlerimiz ile beraber yine Üniversitemiz kapsamında Safranbolu’muza gelen yabancı çocuklarla beraberde kaynaşmalarını sağlamış olacağız. Yani 23 Nisanda 400’e yakın çocuk, Dünya Mirasını, insan olmanın onurunu ve çocuk olmanın mutluluğunu yaşamış olacaklar. Tüm bu organizasyonların eksiksiz yerine getirilmesi ve hiçbir aksamanın yaşanmaması için Kültür Müdürlüğü ekibimiz son derece titiz bir çalışma gerçekleştirdi.  Pazar gününe kadar etkinlikler kapsamında misafirimiz olacak çocuklar, Yüce Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını mutluluk içerisinde kutlayacaklar” dedi.

Başkan Aksoy mesajına şöyle devam etti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin kurulduğu gün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, çocuklara verdiğimiz değerin ilk göstergesidir. Çağdaş Türk insanının sahip olduğu bu bilinç hala ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Milletimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda devletimiz tarafından çeşitli çalışmalar yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir.  Bu vesile ile bir kez daha çocuklarımıza armağan edilen bu önemli ve güzel bayramı kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum “

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru asyadaki en basarili yuksek ogretim kurumlari arasina girdi P1WBJ7fl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ Asya’daki en başarılı yüksek öğretim kurumları arasına girdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2026 Asya Üniversite Sıralamalarnda yer alma başarısı gösterdi.

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından “2026 Asya Üniversite Sıralamaları” (Asia University Rankings 2026) açıklandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) 36 ülke/bölgeden 929 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Asya’nın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde Türkiye’de 5’inci

THE Asya Üniversite Sıralamaları; öğretim, araştırma kalitesi, araştırma ortamı, uluslararası görünüm ve sanayi ana başlıklarında farklı performans göstergelerine göre yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde BARÜ, dünyada 401-500 bandında yer alırken “Araştırma Kalitesi” göstergesinde 220’nci sıraya yerleşti. Türkiye’de genel sıralamada 21’inciliği 8 üniversite ile paylaşan BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde ise önemli bir derece elde ederek 5’inci olma başarısı gösterdi.

Rektör Akkaya: “Uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklara yükseleceğiz”

BARÜ’nün uluslararası görünürlüğüne katkı sunan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Üniversitemizin nitelikli yayın ve araştırma odaklı gelişim vizyonunun neticesi olarak uluslararası sıralamalarda önemli başarılar elde ediyoruz. THE Asya Üniversite Sıralamalarında yer almaktan da memnuniyet duyuyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklarda yer alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin