Başkan Aksoy”dan Cami Saldırısına Kınama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Aksoy”dan Cami Saldırısına Kınama

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK’lı Teröristlerce Kentin ilk Osmanlı Eseri Fatihpaşa (Kurşunlu) Camisi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Aksoy yaptığı açıklamada, orada karşılıklı bir çatışma olmadığını söyledi.
Yapılanın devletin varlığına, birliğine, bütünlüğüne baş kaldırmış bir çetenin oradaki insanlara yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Aksoy, ” Oradaki kültür değerlerimize yönelik bir saldırı var. Burada meydana getirilen hadise Türkiye’nin bir kısmını, Türkiye’nin ulusal bütünlüğünden bölmeye çalışmak ve ulusal bütünlüğünü parçalayarak, daha küçük parçalar halinde uluslararası güçlerin ekmeğine yağ sürme çabasıdır ” diye konuştu. Geçmişte Irak’ta meydana gelen olaylarda ilk önce Bağdat’taki kütüphane değerlerinin yok edildiğini anımsatan Aksoy, şöyle konuştu: ” Suriye’de iç karışıklık o ‘DAEŞ’ denilen terör örgütünün yaptığı ilk şey kültürel değerleri, Şam’daki, Halep’deki kültür değerlerini yok etmeyle başladı. Yani insanların geçmişle bağlantılarını koparmaya çalışıyorlar. Diyarbakır’da yapılan olay da tamamen budur. İnsanların geçmişteki ana kültür unsuru olan camileriyle milli ve manevi değerleriyle bağlantılarını kopararak köksüz bir toplum meydana getirme çalışması. Burada kültür değerlerine saldıracak kadar bu toplumun değerlerinden özellikle camiye saldıracak kadar bu toplumun değerlerinden kopmuş olan hainlere Türkiye’nin güvenlik güçleri gerekli dersi verecektir” dedi.
“HER YIL TRİLYONLARCA PARA HARCIYORUZ”
“Biz Safranbolu’da bu tarihi değerlerimizin bir kiremitinin, bir tuğlasının bile düşmesini engellemek adına bütün bir şehir halkı olarak çaba sarf ediyoruz” diyen Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hem kamu kurumlarıyla hem de halkıyla bu değerlerimizi ayakta tutmak, yaşatmak için her yıl trilyonlarca para harcıyoruz. Oysa oradaki kendini yerel temsilci, yerelin ifadecisi olarak ifade eden, ortaya koyan zihniyet ise kültür değerlerini yok ederek bu halkı köksüzleştirmeye çalışıyor. Bunu iyi anlamak, iyi okumak lazım. Bu şekilde anladığımızda devletimizin kimlerle mücadele ettiğini, nasıl mücadele ettiğini çok daha iyi bir şekilde anlayacağız. Camilere uzanan ellerin iflah olmayacağını düşünüyorum, iflah olmayacağını biliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
GGGGG
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Çelik Sektöründe Yeni Dönem

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Karabük’te, “Yerel Kalkınma Hamlesi” kapsamında çelik sektöründe yüksek katma değerli üretimi hedefleyen yeni bir yatırım süreci başlatıldı.

Uzun çelik tabanlı katma değerli ürünler üretimi çerçevesinde; raylı sistem araç tekerleri, hızlı tren tekerleri, tren aks ve teker setleri, nitelikli bağlantı elemanları, özel geometriye sahip cıvata ve somunlar, elmas kesici uçlar ve ileri metal kesme teknolojileri, tungsten ve karbür kaplama ürünler ile sondaj boruları gibi stratejik ürünlere yönelik yatırımlar desteklenecek.

Karabük, köklü demir-çelik sanayisi, güçlü üretim altyapısı ve yıllara dayanan tecrübesiyle ileri çelik ürünlerinde yüksek katma değerli üretim için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Başlatılan bu hamle ile birlikte sanayide dönüşümün hızlandırılması, teknoloji yoğun üretimin artırılması ve ulusal ile uluslararası rekabet gücünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, yatırım sürecinin her aşamasında yatırımcılara destek sunarak bölgenin sanayi potansiyelini daha ileri taşımayı amaçlıyor.

Programa başvurular 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin