Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Aksoy, Safranbolu TSO Meclis Toplantısı’na Katıldı

Safranbolu TSO’ nun  Nisan ayı meclis toplantısının konuğu Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy oldu. Odanın kendi gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ahmet Şahin, toplantıya katılan Dr. Necdet Aksoy’a toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yeniden Belediye Başkanlığına seçilmesinden dolayı kutladı. Şahin ayrıca Aksoy’un önümüzdeki dönemde başarılarını devam ettirerek daha güzel bir Safranbolu için çalışacağına inandığını söyledi.

Daha sonra Meclis üyeleri ile tanışan   Aksoy kendisini misafir ettikleri için Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve üyelerine teşekkürlerini sunarak, kendisinin Yönetim Kurulu üyesi olduğu Çek Cumhuriyetine bağlı  Kutna  Hora kentinde yapılan Dünya Mirası alanları birliği toplantısından yeni döndüğünü belirtti. Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının şehrin ekonomik nabzını tutan bir kurum olduğunu ifade eden  Aksoy, İlçeye yatırımcı çekmek için Belediye Başkanlığı ile beraber çalışma gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Diğer bölgelerde yaptıkları araştırmalar ile Kooperatifçilik formülü ile yatırımcılara yer tahsisi yapılabileceğini anlatan Aksoy, Gelecek yatırımcılar için yeni imar planında sanayi olarak ayrılan bölgelerin cazip hale getirilebileceğini, Bölgenin önemli iki ekonomik girdisi olan Turizm ve Üniversite ile ilgili yapılacak projelerin daha dikkatli incelenerek doğru adımların atılması gerektiğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen imar planlarındaki kat artırımı ve inşaat maliyetleri ile ilgili olarak şehir plancısı ve teknik ekibi ile birlikte bir görüşme gerçekleştireceğini belirten Aksoy, TOKİ uygulamaları ile ilgili olarak sorulan soruya Belediye Başkanlığı olarak dar gelirli aileler için TOKİ uygulamasının gerçekleştirildiğini ve 90 m2’nin üzerinde TOKİ uygulamasına izin vermeyeceklerinin altnı çizdi.

Meclis toplantısının sonunda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Şahin Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a teşekkür ederek başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin