Karabük Postası tarafından
09 Şubat, 2015 15:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Aksoy, Pasta Çıraklığı Sertifikalarını Verdi

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) tarafından düzenlenen kurslardan birisi olan ve 13 katılımcı ile gerçekleşen kursun son gününde Aşağı Tokatlı SAKEM Şubesinde düzenlenen bir törenle kursiyerlere sertifikaları verildi.
Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “SAKEM’in 2011 yılında kurulduğunu hatırlatarak, SAKEM’in ilk faaliyete geçtiği binası burası. Bu bina SAKEM’e öyle bir can suyu verdi ki git gide büyüyor, kabına sığmıyor ve artık yeni yeni mekânlar arıyoruz. Buradaki kurslar hala aynı yoğunlukla devam ediyor. Bu nedenle Aşağı Tokatlı ve Esentepe mahallelerimiz başta olmak üzere ilgi gösteren tüm mahallelerimize teşekkür ediyorum. SAKEM’in bu başarısının ardında Safranbolu halkının duygusunu, arzusunu, isteğini hissedip, onların ne istediğini anlayıp diyalog kurarak ikili ilişkiler kurarak yeni kurslar açan ve kurslarını ihtiyaç noktasında yönlendiren güzel bir ekip çalışması ile olduğunu düşünüyorum” dedi.
KURSİYERLERİMİZ SAKEM’İ YUVA OLARAK GÖRÜYOR
Başkan Aksoy, “SAKEM’in tüm personeli ile içten ve candan bir tavır sergileyerek kursiyerlerinde SAKEM’i bir yuva gibi görmelerini sağladığını ifade ederek “kursiyerlerimiz evlerinden çok rahat bir şekilde buraya gelip sıkılmadan, bir samimiyet ile kurslarına devam ediyorlar. Bu da idarecilerimizin samimiyetinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte Halk Eğitim Müdürlüğümüz de bu kursları destekliyor. Bu kurslar Halk Eğitim Merkezimizin sağladığı öğretmenlerimizin mahiyetinde bu kurslar devam ediyor. SAKEM’in bir başka özeliği de verdiği sertifikalar ile insanlara bir özgüven sağlamaktır. Yani kursiyerimiz ben bir kursu bitirdim ve bu sanat dalında sertifikam var, diyebiliyor. Yine SAKEM bünyesinde olmakla birlikte İŞ- KUR ile birlikte düzenlediğimiz kurslarda maddi destek te sağlanıyor. Bunun yanında bazı kurslarımızda verilen sertifikalar ile insanlarımız iş bulabiliyor” dedi.
Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun malumunuz üzere 12- 13 farklı bölümü bulunduğunu dile getiren Başkan Aksoy şöyle konuştu; “ Bu bölümlerin her biri de burada açtığımız kurslar ile ilgili bölümler. Üniversite öğrencilerimiz derslerinde daha başarılı olabilmek için SAKEM tarafından gerçekleştirilen kurslara katılıyorlar ve bu sayede derslerinde başarılı oluyorlar. Yani bizler Üniversite öğrencisi gençlerimize de takviye eğitimler vermiş oluyoruz. Bu kadar da önemli bir fonksiyonu yerine getirmiş oluyoruz.
Bilindiği üzere Safranbolu’muz bir turizm kenti. Bu turizm kentinin ihtiyacı olan hediyelik eşya sektörü var. Bu sektörün yürümesinde ve yöresel ağırlıklı eserlere ihtiyaç var. Bu ürünler de buradan çıkıyor. Bu anlamda da SAKEM Safranbolu’ya çok büyük katkı sağlıyor”
Görüyorum ki Pastacı Çıraklığı sertifikası veriyoruz, ancak siz çıraklığı geçmiş birer usta olmuşsunuz diyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Öncelikle SAKEM yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz başta olmak üzere, bununla birlikte Sayın Kaymakamımıza, Mili Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze kısaca emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kursiyerlere sertifikalarını veren Başkan Aksoy teker teker ilgilendiği kursiyerler ile sohbette etti. Başkan Aksoy’a törende Başkan Yardımcıları Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu da eşlik eti.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eylül ve Ekim aylarında toplandılar, ocakta şişeye girdiler

Gümüşhane’nin dağlarından Eylül ve Ekim aylarında toplanarak soğuk hava depolarında bekletilen kuşburnu meyveleri işlenerek marmelat ve meyve suyu haline getirilerek şişelenmeye başladı.

Ülke genelindeki 27 kuşburnu çeşidinin 17’sine konut sahipliği yapan ve bu nedenle de Türkiye’nin kuşburnunda gen merkezi kabul edilen Gümüşhane’de üretilen kuşburnu nektarı ve marmelatı Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkının kendi el emeğiyle toplayarak işletmelere getirdiği ve kıymeti karşılığında işletmeler tarafından alınan kuşburnu meyvesi fabrikalarda bir dizi süreçten geçerek tüketime hazır hale getiriliyor.

Kuşburnu meyvesinin bilhassa kış aylarında bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için birebir olduğunu ve hiçbir katkı hususu içermediğini söyleyen Besin Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, “Gümüşhane dağlarında tabiatıyla yetişen kuşburnular vatandaşlar tarafından toplanıp işletmemize getiriliyor. İşletmemize getirildikten sonra bu kuşburnular burada 2 farklı esere dönüştürülüyor biri kuşburnu nektarı oburu ise marmelatı. Gelen eserler birinci olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma sürecinden geçiriliyor. Eserin yapısını bozmayacak halde bir mühlet haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma sürecinden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan eseri şişeleme sınırlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon süreci yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor” dedi.

“Kuşburnu maliyetsiz üretilen bir eser yalnızca toplama zahmeti var toplandıktan sonra ise katma kıymete dönüştürülüyor” diyen Yetimoğlu “Kuşburnu C vitamini açısından çok güçlü. Bilhassa kış aylarında tüketilmesi hastalıklara karşı korunmada kıymetli bir rol taşıdığı için çok değerli bir eser. Ben bu istikametiyle içeceklerin ‘kralı’ olarak değerlendiriyorum kuşburnu suyunu. Birçok eserin bilakis içinde katkı hususu bulunmayan doğal bir eser. Beşerler bunu gönül rahatlığıyla tüketebilir. Doğallığa değer veren beşerler başlarında hiçbir soru işareti olmadan bu eseri tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu sürece kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin akabinde 10 bin ila 15 bin şişe eser elde ediyoruz. Bu eserler ise Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor” halinde konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.