Karabük Postası tarafından
14 Aralık, 2015 15:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Aksoy Çalışmaları Yerinde İnceledi

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Tarihi Çarşıda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çarşı Bölgesi Kazdağlı Meydanında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sarı malzeme seriminin ardından Safranbolu Belediyesi Şantiye Amirliği ekipleri tarafından granit taş döşeme çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yaptığı açıklamada, “ Kazdağlı Meydanının Safranbolu’daki önemli noktalardan birisi olduğunu ifade ederken, geçtiğimiz günlerede burada gerçekleştirilen doğal gaz çalışmalarının ardından ekiplerimiz derhal çalışmalara başladılar” dedi. Doğal gaz ile birlikte birkaç tane daha alt yapı çalışmasının yürütüldüğü yoldaki granit parkelerin pek çoğunun bozulduğunu dile getiren Başkan Aksoy; “ Peyder pey yama çalışmaları yerine granit parkelerin tamamını söküp komple yeniden yapmaktayız. Yolun yapımında tamamı çimentolandırılmış sarı malzeme serilirken, üzerine de şerbet şeklinde dökerek inşallah bundan sonra bozulmayacak bir yol haline gelecek” dedi. Çarşıdaki çalışmalar nedeni ile trafik olmadığını, araçların giremediğini sözlerine Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “Vatandaşlara gösterdikleri sabır dolayısı ile teşekkür ediyor, vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki trafiğin akmadığı iki günden bu yana işler durmadı ve bir yandan devam ediyor. Ama şurada trafik olmadığında muhteşem bir doğallık gözleniyor. İnşallah Hasan Dede Projemiz ile amacımız da bunu sağlamaktır. Burada yapılacak olan turizm otoparkını hizmete sunduktan sonra Safranbolu’muz bu sakinliğe yeniden bürünecektir. Yine inşallah araba sesi yerine insanlar komşularının seslerini duyacaklar. Bunu sağlamak adına da ekiplerimiz ara vermeden çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nisan ayında Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü

Karabük'ün yüksek kesimlerinde Nisan ayında etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ormanlar dron ile görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Nisan ayında Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi mevkiindeki çam ağaçları ve çiçek açan meyve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı.
Kartpostallık kış manzaraları dron ile görüntülenirken, kar yağışını gören sürücüler de şaşkınlık yaşadı.
Çiçek açan ağaçların kar altında kaldığını belirten tır sürücüsü Muharrem Bayraktar, "Eğer ayaza çekerse, don olursa bu gece biraz sıkıntı oluşturabilir, inşallah olmaz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.