Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
28 Eylül, 2023 13:18 |Güncelleme: 27.12.2023 16:29

Başkan Adayı Hakan Peker’den Dev Konser

A+ A-
Safranbolu Belediye Başkanlığı adaylığı ile gündeme gelen ünlü şarkıcı Hakan Peker, 30 Eylül’de halkla buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Safranbolu halkına ne şekilde hizmet edeceğine yönelik açıklamalarda bulunan Hakan Peker, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel, 30 Eylül Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı’nda büyük bir konser verecek. Konser, şarkıcının sevenleri tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Hakan Peker Kimdir? Hakan Peker saplantılı hayranıyla başı dertte: 13 yıl hapsi ... 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarından beri tam bir dans tutkunuydu. Gençliği, discolarda geçti. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat ‘ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalara başladı. 1981 yılında Türkiye Dans Yarışması’nda birinci oldu. TRT’ nin eğlence programlarında ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarında yer aldı. Hakan Peker için dans önemliydi, ama en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı. Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği dinlerdi. Ama şarkıcılığını, dansçılığıyla da bütünleştirmek istiyordu. Sevdiği müzik türleri bunun için uygun değildi. O da Pop Müziği söylemeye karar verdi. 1989 yılında ilk albümü piyasaya çıktı. “Bir Efsane” ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990 yılındada çıkardığı “Camdan Cama” adlı albümü, sanatçıya istediği basarıyı ve ünü getirdi. Albümlerinden elde ettiği başarıların ardından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak hem kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı; hem de yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasını sağladı. Burak Kut, Zafer Peker, Özlem Tekin, Ali Güven ve Erhan Güleryüz ilk albümülerini Hakan Peker ‘in desteğiyle çıkarmıştı. Hakan Peker’ in “Hey Corç”, “Amma ve Lakin” albümleri kendi şirketinden çıkardığı ve kariyerini sağlamlaştırdığı albümler oldu. 1995 yılında çıkardığı “Atesini Yolla” albümü ile, albümdeki şarkıların klip yönetmenliklerini de üstlendi. 1998 yılında Dünden Bugüne Hakan Peker adlı albümü ile daha önce çıkardığı albümlerdeki hitlerden nostalji albümü oluşturdu. Bir Efsaneydi şarkısı bu albümle 2. kez hit olmuştur. “İllaki albümü ile Hakan Peker Karam adlı çıkış şarkısıyla 2000 yılının en çok satan albümü oldu ve zirveye oturdu. 2001 yılında dinlemekten zevk aldığı Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan Canım istedi adlı albümünü çıkardı. 2003 yılında Aşk Bana Lazım adlı albümünü çıkardıktan sonra; 2004 yılında ilk bir single çalışması olan Taş gibi adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 2004 yılında Yak Beni ve 2006 yılında Gece Gözlüm adlı çalışmalarıyla müzikteki yolculuğunu devam ettirdi. (Yusuf Korkmaz)

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

01 Kasım, 2024 12:22
blank
İhlas Haber A.

Hadrianopolis’te 2. ve 5. yüzyıla ait yeni buluntular ortaya çıkarıldı

Hadrianopolis’te 2. ve 5. yüzyıla ait yeni buluntular ortaya çıkarıldı
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde sürdürülen kazılarda, 5. yüzyıla ait Arbalet tipinde Fibula ve 2. yüzyıla ait nehir tanrısı betimi yer alan sikke gün yüzüne çıkarıldı.
Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan antik kentte, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleceğe Miras Projesi çerçevesinde Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’ın başkanlığında kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Kiliselerin tabanında, birçok hayvanın tasvir edildiği mozaiklerle ünlenen ve bu nedenle "Karadeniz’in Zeugması" şeklinde adlandırılan antik kentte, şimdiye kadar iki hamam, iki kilise, bir savunma yapısı, kaya mezarları, tiyatro, bir kemerli ve kubbeli yapı, anıtsal kültik niş, sur, villa, diğer anıtsal binalar ile bazı kült alanları gibi yapılar bulundu.

Kazılarda son olarak 5. yüzyıla ait Arbalet tipinde “Fibula” ve 2. yüzyıla ait nehir tanrısı betimi yer alan sikke gün yüzüne çıkarıldı.
Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazıların Güney Nekropol ve SDJ-3 olarak adlandırılan iki noktada yoğunlaştığını belirterek bu yıl önemli buluntulara ulaşıldığını bildirdi.
Güney Nekropol’deki mezarlarda Roma dönemine ait ölü gömme geleneklerine dair veriler elde edildiğini ifade eden Çelikbaş, "Bunlardan en dikkat çekici olanı, Roma döneminde Hadrianopolis’te basılmış bir sikke. Bu sikkede, Hadrianopolis’e ait olduğunu gösteren bir etnikonun yanı sıra, nehir tanrısı betimi yer alıyor ve altında ’Kezios’ yazısı bulunuyor. Bu kitabe, antik dönemde Eskipazar Çayı’nın adının Kezios olduğunu göstermesi açısından çok değerli bir bilgi sunuyor. Bu bilgi gerçekten literatürde olmayan bir bilgi. Mezarın içerisinde bu sikkenin ortaya çıkması da bunun bir charon sikkesi olarak mezar içerisinde bırakıldığını da gösteriyor. Demek ki Hadrianopolis’te ikinci yüzyılda da yine Roma İmparatorluğu’nda charongeleneğinin devam ettiğini de bu şekilde görmüş olduk” diye konuştu.

Ayrıca, mezarlarda 5. yüzyıla ait Arbalet tipi bir fibula gibi diğer buluntuların da gün yüzüne çıkarıldığını kaydeden Çelikbaş, “Bu iğnelerden bir tanesi neredeyse günümüze sapasağlam ulaşmıştı. Arbalet tipinde bir iğne ve bu iğne milattan sonra 5. yüzyıla ait bir iğne. Güney Nekropolü’ndeki bulmuş olduğumuz sikke milattan sonra 2. yüzyıla ait. Diğer buluntular 5. yüzyıla ait. Yani yaklaşık olarak burada Güney Nekropolü’ndeki ölü gömme geleneği yaklaşık 300 yıl kesintisiz bir şekilde devam etmiş" dedi.
"Kaya mezarlarından oluşan bir alanda bu tip mezarların içerisinde ölü kültüne ait buluntuların ortaya çıkması çok önemli" diyen Çelikbaş, "Çünkü Güney Paflagonya bölgesinde nekropol kazısı yapan tek antik kent Hadrianopolis. Hadrianopolis’te de bu mezarların içerisinde bu şekilde o dönemin hem kültürünü hem sanatını hem de dini inanışı yansıtan buluntuların da ortaya çıkması gerçekten bizi hem şaşırttı hem sevindirdi. Arbalet tipindeki bu fibulanın gerçekten bu kadar güzel bir süslemeye sahip olması önemli bir madeni ve aslında baktığımız zaman bunun bir takı olarak da kullanıldığını söyleyebiliriz. Çünkü fibulalar antik dönemde sadece kumaşlarının uçları birbirine tutulmak için değil ayrıca estetik anlamda da kullanılan objelerdir. Dolayısıyla bunun bir takı obje aksesuar olarak da kullanıldığını söyleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

"Roma İmparatorluğunun karargahı olduğunu kesinleştirdik"
Çelikbaş, Hadrianopolis’in Roma İmparatorluğu’nun Güney Paflagonya’daki bir karargâhı olduğunu artık kesinleştirdiklerini belirterek, “Bu sikkenin veyahut da Arbalet tipindeki bu fibulanın burada çıkmış olmasından dolayı Hadrianopolis’in Roma İmparatorluğu’nun Güney Paflagonya’daki bir karargahı olduğuna eminiz. Yani Hadrianopolis Roma İmparatorluğu’nun bir karargahı, bir askeri üssü niteliğindeydi. Buradaki bu mezarlarda bu eserlerin ortaya çıkması burada yine bu askeri cenazelerin de buraya defnedildiğini bize işaret etmektedir” dedi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

İrem Eczanesi
İrem Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi Sevim Apt No:2/B Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-5560

Canan Aslan Eczanesi
Canan Aslan Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Sağlık Sokak, No:38/1-C Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-1226

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689