Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde başıboş gezen köpekler, bahçedeki kuzuları ve kümesteki tavukları öldürdü.
Edinilen bilgiye göre, Devrekani ilçesine bağlı İsmailbey Mahallesinde ikamet eden İrfan Arslan’a ait bahçede bulunan iki adet kuzu, korunaklı alana rağmen başıboş gezeleyen sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sokak köpeklerinin saldırısında iki adet kuzu öldü.
Ayrıca Devrekani ilçesine bağlı Kurtşeyh Mahallesi Tekke Sokakta da yine başıboş gezen sokak köpekleri, Alaeddin Gürler’e ait 7 adet tavuğu da boğarak öldürdü.
Bahçede korunaklı alanda başıboş gezen sokak köpeklerinin saldırısı sonucu kuzuları ölen İrfan Arslan, iki adet kuzuyu torunları için aldığını ve bahçede beslediklerini belirterek, “İsmailbey Camisi yanında bulunan evimin bahçesinde torunlarım için almış olduğum kuzular maalesef sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve telef olmuştur. Torunlarım da bizde bu durum karşısında çok üzgünüz. Sokak köpeklerinin çocuklarımıza, bizlere saldırmasından endişeliyiz. Yetkililerden çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. (İHA)


Başıboş sokak köpekleri, bahçedeki kuzuları ve kümesteki tavukları öldürdü
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.


