Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde başıboş gezen köpekler, bahçedeki kuzuları ve kümesteki tavukları öldürdü.
Edinilen bilgiye göre, Devrekani ilçesine bağlı İsmailbey Mahallesinde ikamet eden İrfan Arslan’a ait bahçede bulunan iki adet kuzu, korunaklı alana rağmen başıboş gezeleyen sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sokak köpeklerinin saldırısında iki adet kuzu öldü.
Ayrıca Devrekani ilçesine bağlı Kurtşeyh Mahallesi Tekke Sokakta da yine başıboş gezen sokak köpekleri, Alaeddin Gürler’e ait 7 adet tavuğu da boğarak öldürdü.
Bahçede korunaklı alanda başıboş gezen sokak köpeklerinin saldırısı sonucu kuzuları ölen İrfan Arslan, iki adet kuzuyu torunları için aldığını ve bahçede beslediklerini belirterek, “İsmailbey Camisi yanında bulunan evimin bahçesinde torunlarım için almış olduğum kuzular maalesef sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve telef olmuştur. Torunlarım da bizde bu durum karşısında çok üzgünüz. Sokak köpeklerinin çocuklarımıza, bizlere saldırmasından endişeliyiz. Yetkililerden çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. (İHA)


Başıboş sokak köpekleri, bahçedeki kuzuları ve kümesteki tavukları öldürdü
Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı
Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.
Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.
Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.


