Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
basibos kopeklerden kacip bos alabalik havuzuna dusen disi karacayi kurtardilar pkHGl8zd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Başıboş köpeklerden kaçıp boş alabalık havuzuna düşen dişi karacayı kurtardılar

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde başıboş köpeklerden kaçarak alabalık üretim tesisinin boş havuzuna düşen yetişkin dişi karacayı işletme sahipleri kurtararak ilişkin olduğu tabiata geri saldı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yolunu kaybeden bir yetişkin dişi karaca köpeklerden kaçarken, Günyüzü Köyü’nde Gümüşhane-Giresun karayoluna yakın bir noktadaki alabalık tesisinin boş havuzuna düştü. Düştüğü havuzdan çıkamayan dişi karacanın sesini duyan tesis sahibinin oğlu Osman Selim Düzgün ise durumu babası Aydoğdu Düzgün’e bildirdi. Boş havuzun yanına gelen baba ve oğul yaralı karacayı düştüğü havuzdan çıkarmak için dakikalarca uğraştı. En sonunda havuz içerisindeki karacayı çıkaran ve yaralarına müdahale eden Aydoğdu Düzgün, daha sonra hayvanı tabiata saldı.

Tesis sahibi Aydoğdu Düzgün köpeklerden kaçan karacanın dehşet içerisinde hareket ettiğini ve hayvana kendi hayvanlarıymış üzere yardım etmek zorunda hissettiklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin