GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde başıboş köpeklerden kaçarak alabalık üretim tesisinin boş havuzuna düşen yetişkin dişi karacayı işletme sahipleri kurtararak ilişkin olduğu tabiata geri saldı.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yolunu kaybeden bir yetişkin dişi karaca köpeklerden kaçarken, Günyüzü Köyü’nde Gümüşhane-Giresun karayoluna yakın bir noktadaki alabalık tesisinin boş havuzuna düştü. Düştüğü havuzdan çıkamayan dişi karacanın sesini duyan tesis sahibinin oğlu Osman Selim Düzgün ise durumu babası Aydoğdu Düzgün’e bildirdi. Boş havuzun yanına gelen baba ve oğul yaralı karacayı düştüğü havuzdan çıkarmak için dakikalarca uğraştı. En sonunda havuz içerisindeki karacayı çıkaran ve yaralarına müdahale eden Aydoğdu Düzgün, daha sonra hayvanı tabiata saldı.
Tesis sahibi Aydoğdu Düzgün köpeklerden kaçan karacanın dehşet içerisinde hareket ettiğini ve hayvana kendi hayvanlarıymış üzere yardım etmek zorunda hissettiklerini söyledi.


Başıboş köpeklerden kaçıp boş alabalık havuzuna düşen dişi karacayı kurtardılar
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

