Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’ne yeni atanan Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan’ın ilk gündemi aylık 120 bin hastanın başvurduğu devlet hastanesindeki hasta yoğunluğu olacak.
Kısa süre önce Çarşamba Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atanan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, göreve hızlı başladı. Toplantılarda ekip arkadaşlarından aldığı brifinglere büyük önem veren ve hastane içerisindeki birimleri gezerek personellerle bir araya gelen Özturan, gözlemlediği ve kendisine iletilen sorunları not aldı. Aylık 120 bin hastanın başvurduğu Çarşamba Devlet Hastanesi’nde, Özturan’ın ilk dokunuşlarını hasta yoğunluğunun fazla olması sebebiyle poliklinikler ve acil servise yapması bekleniyor. Özellikle bekleme alanlarındaki yoğunluğun çözümü için atılacak adımlar Özturan’ın ajandasının ilk sırasında yer alıyor.
Ayrıca, Özturan’ı Çarşamba halkının yanı sıra, son olarak Çarşamba Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayhan Sonkay ve ve meclis üyeleri ziyarete gelerek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Başhekim Özturan’ın ilk gündemi ’hasta yoğunluğu’
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

