Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Kasım, 2021 12:43 tarihinde yayınlandı
0

Başak Cengiz’in ismi KBÜ Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak

Uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybederek tüm Türkiye’yi yasa boğan KBÜ Mimarlık Fakültesi 2018 yılı mezunu Başak Cengiz’in adı Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak.

Basliksiz 8 kopya 12

Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin adının “Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirilmesiyle ilgili Karabük Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arz edildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yaptığı açıklamada: “Tüm Türkiye’yi sarsan öğrencimiz Başak Cengiz’in ölümü biz Karabük Üniversitesi ailesini de derinden üzmüştür. Konuyla ilgili Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin isminin “Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirilmesi hususunda gerekli girişimleri yaparak Üniversite Senatosunda aldığımız isim değişikliği kararını Yükseköğretim Kurulu’na arz ettik. Merhum öğrencimiz Başak Cengiz’in isminin mezun olduğu Fakültede yaşatılması bizi onurlandıracak, acımızı bir nebze olsun hafifletecektir. Bu tür olayların son bulması temennisiyle kıymetli öğrencimiz Başak Cengiz’in ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
TASARIM5 2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2026 14:02 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Safranbolu Belediyesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bayram öncesi son mesai gününde belediye personeliyle bir araya gelerek çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Belediye hizmet binasında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül ve Kurtuluş Çavuş ile birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun gelişimi ve güzelleşmesi için gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti.

Köse, bayramlaşma merasiminde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanırken, kentimiz için emek veren mesai arkadaşlarımızla bayramlaşma programında bir araya geldik. Safranbolu’muza değer katan çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı diliyoruz.”

Başkan Köse ve başkan yardımcıları, belediye personeliyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Program, iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin