Başak Cengiz’in ismi KBÜ Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak
Uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybederek tüm Türkiye’yi yasa boğan KBÜ Mimarlık Fakültesi 2018 yılı mezunu Başak Cengiz’in adı Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak.Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin adının “Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirilmesiyle ilgili Karabük Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arz edildi.Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yaptığı açıklamada: “Tüm Türkiye’yi sarsan öğrencimiz Başak Cengiz’in ölümü biz Karabük Üniversitesi ailesini de derinden üzmüştür. Konuyla ilgili Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin isminin “Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirilmesi hususunda gerekli girişimleri yaparak Üniversite Senatosunda aldığımız isim değişikliği kararını Yükseköğretim Kurulu’na arz ettik. Merhum öğrencimiz Başak Cengiz’in isminin mezun olduğu Fakültede yaşatılması bizi onurlandıracak, acımızı bir nebze olsun hafifletecektir. Bu tür olayların son bulması temennisiyle kıymetli öğrencimiz Başak Cengiz’in ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.
KARDEMİR Genel Müdürü Peker’den Rektör Kırışık’a Ziyaret
KARDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret ederek kurumlar arası iş birliği ve ortak çalışma alanlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında iki kurum arasında yürütülebilecek ortak projeler ve iş birliği fırsatları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Fındık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral da hazır bulundu.
Gerçekleşen görüşmede, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, ortak projelerin geliştirilmesi, Karabük’e ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmalar ele alındı. Ayrıca, iki kurum arasında mevcut iş birliğinin sürdürülmesi ve yeni çalışma alanlarında ortak adımlar atılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, nazik ziyaretlerinden dolayı KARDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’e teşekkür etti. KARDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker ise misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür etti.