Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye şampiyonalarındaki halter ve kick boks branşlarında büyük muvaffakiyet elde ederek 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2025 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonaları ağır bir iştirakle tamamlandı. Şampiyona kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli sportmenler hem büyükler hem de gençler kategorilerinde uğraş etti. Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Kısmı öğrencileri kick boks ve halter kategorilerinde büyük bir muvaffakiyete imza attı.
Kick boksta gümüş madalya
Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Kick Boks Şampiyonasında yarışan BARÜ’lü atlet Arda Pekesen, 63 kilogramda gösterdiği performansla Türkiye ikincisi oldu. Şampiyonada birçok başarılı atlet ile uğraş eden Arda Pekesen, ayrıyeten finalde elde ettiği derece ile mesleğinde değerli bir muvaffakiyet elde etti.
Halterde 3 altın, 2 gümüş 3 bronz madalya
Ankara’da düzenlenen Gençler Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında ise BARÜ’lü sportmenler sergiledikleri başarılı performansla yarışlara damga vurdu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi temsil ederek halterde dördüncü olan BARÜ’lü ulusal sportmen Muhammed Furkan Özbek 81 kiloda koparma 140, silkmede 170 kilo kaldırışıyla altın madalyaya uzandı.
Ali Oflaz +109 kiloda koparma 160, silkmede 206 kilo; 96 kiloda yarışan Emre Öztürk koparmada 137, silkmede 171 kilo ile rakiplerini geride bırakarak birinci olurken altın madalyanın da sahibi oldu.
BARÜ’lü haltercilerden Burak Erol 89 kilo sıkletinde koparmada 121, silkmede 157 kilo; 67 kiloda gayret eden Melihcan Günay, 94 kilo koparma 123 kilo silkme kaldırışıyla Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.
Son olarak 73 kiloda Kaan Kahriman koparmada 125 silkmede 156 kilo; +109 kiloda yarışan Taner Çağlar ise koparmada 161 silkmede 196 kilo kaldırdı.
Müsabakalarda 45 kilo sıkletinde yarışan Ceren Akarsu ise koparmada 56 silkmede 73 kilo kaldırışıyla bronz madalya kazanırken kürsüye ismini yazdırmayı başardı.
Böylece BARÜ’lü atletler şampiyonalardan kick boksta 1 gümüş madalya alırken halterde 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile toplamda 9 madalyanın sahibi oldu.
"BARÜ’de oluşturduğunuz sürdürülebilir spor ekosistemiyle sporu kültüre dönüştürüyoruz"
Türkiye şampiyonalarının 2025 yılı için ulusal kadro takımına seçilme açısından büyük değer taşıdığının altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettikleri muvaffakiyetten ötürü öğrencileri tebrik ederek "Bartın Üniversitesi olarak oluşturduğunuz sürdürülebilir spor ekosistemi içerisinde sporun bir kültüre dönüşmesine katkı sunuyoruz. Bir yandan öğrencilerimize spor yapacakları yeni alanlar kazandırıyor öteki yandan farklı branşlarda profesyonel sportmenler yetiştiriyoruz. Türk Sporuna bedel katma gayesiyle tüm bileşenlerimizle çaba gösteriyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte hep daha güzeli için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu noktada tüm disiplinlerde ağır iştirakin olduğu karşılaşmalardan madalya ile dönerek bizleri gururlandıran sportmen öğrencilerimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Kurumsal ilerleyişimize sunduğu değerli katkıları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayla Çetin Dindar’a teşekkür ediyorum. Ayrıyeten bizleri sporla bir ve bütün yükseköğretim kurumları olma yolunda teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Liderimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.