blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Burhan Akbudak, Avrupa Güreş Şampiyonası erkekler 82 kiloda bronz madalya kazandı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve mezunları memleketler arası karşılaşmalarda yeni muvaffakiyetler elde etmeye devam ediyor. Son olarak Slovakya’nın başşehri Bratislava’da düzenlenen 2025 Avrupa Güreş Şampiyonasında, Türkiye’yi temsil eden ulusal güreşçi Burhan Akbudak, grekoromen tarz 82 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler grekoromen tarz kategorisi bronz madalya maçında mindere çıkan ulusal sportmen, Ukraynalı rakibi Ruslan Abdiiev’i 5-2 mağlup etti. Böylelikle ulusal güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü olarak gururlandırdı.
Elde ettiği muvaffakiyetten ötürü genç güreşçiyi tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Üniversite olarak geleceğin atletlerini yetiştirme konusunda ağır bir uğraşla çalışarak Türk sporuna kıymet katmaya devam ediyoruz. Öğrenci ve mezunlarımız büyük bir özveriyle milletlerarası tertiplerde ülkemizi ve Üniversitemizi en uygun formda temsil ederek bizleri gururlandırıyor. Bu kanılarla Avrupa Güreş Şampiyonasında üçüncü olan ulusal güreşçimiz Burhan Akbudak’ı tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki gayretleri dolayısıyla Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayla Çetin Dindar ile akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıyeten bizleri yakından takip ederek sürekli daha yeterlisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Ayrıca 2025 Avrupa Güreş Şampiyonası karşılaşmalarında BARÜ mezunları Konutun Demirhan Yavuz gümüş madalya, Buse Tosun Çavuşoğlu ve Zeynep Yetgil ise bronz madalya kazanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Düzce’de minibüs ile otomobil çarpıştı 3 kişi yaralandı

Düzce(İHA) – Düzce’de meydana gelen trafik kazasında, minibüs ile araba çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza 23.00 sıralarında Aydınpınar Caddesi Turaplar Köyü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, Düzce kent merkezi istikametine gitmekte olan Citröen marka 81 AFG 027 plakalı minibüs karşı istikametten gelen Mazda marka 06 AS 8847 plakalı arabaya çarptı. Çarpmanın tesiri ile araba aksi şeride dönerken, minibüsün ise art lastiği koptu. Kazada araba şoförü A.M. ile yanında yolcu olarak bulunan S.K. ve minibüste bulunan lakin öbür bir araçla hastaneye götürülmesi nedeniyle ismi şimdi tespit edilemeyen 1 kişi yaralandı.
Otomobilde bulunan yaralılar sıhhat gruplarının müdahalesinin akabinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili olarak inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin