blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de eğiticilere eğitim

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) akademisyenlerin öğrenme ve öğretme yetkinliklerini daha ileriye taşımak hedefiyle düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi” programı yoğun katılımla tamamlandı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim-öğretim faaliyetlerinde niteliği arttırma hedefiyle yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda her yıl yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda hem çevrim içi hem yüz yüze olarak gerçekleştirilen “Eğiticilerin Eğitimi” programı başarıyla tamamlandı. Bu yıl dördüncüsü Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen program yoğun ilgi gördü. BARÜ’lü akademisyenler ile farklı üniversitelerden öğretim elemanlarının bilgi birikimlerini paylaştıkları eğitim programında; ilk gün BARÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Esra Sözer Boz “Kalite Süreçlerinde Ders Dosyası Hazırlama”, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Serkan Aslan “Yükseköğretimde Yenilikçi Pedagoji: Yaklaşım, Model ve Uygulamalar” konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Programın ikinci gününde; Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik “Eğitimde Yapay Zekâ ve Prompt Yazma” ve BARÜ Fen Fakültesinden Doç. Dr. Seyfullah Gökoğlu “Üretken Yapay Zekânın Bilimsel Araştırmalarda Kullanımı” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Eğitimin üçüncü gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Doç. Dr. Barış Çukurbaşı ile Dr. Ali Geriş “Eğitimde Sürükleyici Teknolojiler”, Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Şehnaz Baltacı “Proje Yazımı Süreci ve Yönetiminde Püf Noktalar” ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih Erdoğdu “Etkili Eğitsel Materyal Tasarımında İpuçları” başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.
Dördüncü günde ise BARÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Aksu Dünya “Yapay Zekâ Çağında Ölçme Araç ve Yöntemlerini Yeniden Düşünmek”, Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Ekici Kaçmaz “Eğitimde Dijital Oyunlar ile Öğrenme Deneyimi Tasarımı” ve Doç. Dr. Özlem Şener “İletişimde Etkili Yöntemler” konulu eğitimleri verdi.
Eğitim programının son gününde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Doç. Dr. Ceren Mutluer “Tamamlayıcı Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri”, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. İlker Cırık “Yükseköğretimde Öğrenme Çıktısı Çerçevesinin Hazırlanması”, BARÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Gülsün Şahan “Sınıfta Öğretimi Yönetmek: İpuçları ve Etkili Yollar” içeriklerinde bilgiler paylaştı.
Yaşam boyu öğrenmenin yükseköğretim kurumlarının nitelikli eğitim verebilmeleri noktasında önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Gelecek nesilleri yetiştiren eğiticiler olarak değişen ve gelişen dünya dinamiklerine adapte olmalı, bilgi ve becerilerimizi artırarak yetkinliklerimizi geliştirme noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda öğretim elemanlarımızın yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımlarına imkan sağlayarak ‘birbirimizden öğreniyoruz, birlikte gelişiyoruz’ anlayışımızla bir eğitim programı düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile öğrenme-öğretme süreçlerini daha etkileşimli ve etkili hale getirmede akademik personelimizin bilgi ve becerilerini, teorik ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirilmesine katkıda bulunduk. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize değer katan eğitim programına katkı sunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğü ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitimde kaliteyi artırma amacıyla çıktığımız yolculukta daima yanımızda olarak destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’nun Araç ilçesinde iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, Araç ilçesi Kastamonu-Karabük karayolu İğdir köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Eray G. idaresindeki74 BB 001 plakalı araba ile Mehmet B. idaresindeki 06 MESKEN 1034 plakalı araba kavşakta çarpıştı. Kazada şoförler ile Eray G. idaresindeki araçta bulunan Fatih Y. ve Mehmet Alper K. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Araç Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Jandarma takımları kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin