blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri” konuşulacak

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ev sahipliğinde “Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri” temasıyla gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223/B-Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programına yaptığı başvuru kabul edildi. Farklı kurumlarda görev yapan bilim insanlarının bir araya gelmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması, disiplinler arası çalışmalara zemin hazırlaması amacıyla yurt içinde düzenlenen etkinliklere destek veren BİDEB, BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün başvurusunu onaylayarak destek kapsamına aldı.
Böylece, 2013 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde düzenlenen “Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi” (International Congress on Accounting and Finance Research - ICAFR) bu yıl BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek.
Kongre hakkında bilgiler veren BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Saban, “11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR’24), son dönemlerde muhasebe ve finans disiplinlerini yakından etkileyen gelişmeler gözetilerek ‘Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri’ ana temasında gerçekleştirilecek. Uluslararası nitelikte olan ICAFR’24 ile muhasebe ve finans disiplinlerinden katılımcıların bilgi, birikim ve deneyimlerini aktarabilecekleri bilimsel bir platform oluşturulurken farklı üniversitelerden alanında uzman bilim insanlarının bir araya getirilmesi hedefliyoruz. Ev sahipliği yapacağımız bu önemli organizasyonda bizlere destekleriyle güç veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca ‘Birlikte Başarıyoruz’ anlayışıyla çıktığımız bu yolculukta tüm bileşenlerimize de katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Muhasebe ve finans alanında düzenlenecek kongrenin BARÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilimsel kongreye bu sene Bartın Üniversitesi olarak biz ev sahipliği yapacağız. Stratejik bir sektör olan ve ülke ekonomimizi direkt etkileyen muhasebe ve finansı ‘Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri’ ana başlığında ele alarak farklı üniversitelerden çeşitli bilim insanlarını ağırlayacağız. Sektöre yönelik en güncel bilgilerin paylaşılacağı bu uluslararası kongrenin Üniversitemizde düzenlenmesine öncülük eden başta Prof. Dr. Metin Saban hocamız olmak üzere katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyor, verimli bir kongre süreci geçirmelerini temenni ediyorum. Ayrıca bilim ekosistemini yaygınlaştırma noktasındaki destekleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a, bilimsel ilerleyişimizdeki değerli teşvikleri için ise TÜBİTAK BİDEB Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Emvali Üretiminde Öncelik Kalite

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında  görev sırasında kaza geçiren  orman işçisi  Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e  geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü.  Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.

Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan  Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”

Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek,  “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.

 Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin