Reklam
Reklam
barude ailenin korunmasi ve guclendirilmesine yonelik calismalar yapilacak
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0

BARÜ’de ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde aile içindeki pahaların pekiştirilmesi ve bireylerin sağlıklı alakalar kurması noktasında çalışmalar yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle ülke genelinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretim kurumları arasında iş birliği yapılacak. Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden Bartın Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Yavuz Korkmaz, bireylerin farkındalığını artırmak ve ailelerin sosyo-kültürel gelişimlerine takviye olmak için fikir paylaşımında bulunuldu. Görüşmede; yıl boyunca aile içindeki pahaların pekiştirilmesi, toplumda dayanışma kültürünün güçlendirilmesi, ailenin birlik ve beraberliğini korumak gayesiyle etkinlikler yapılması konuşuldu.

İl Müdürü Korkmaz, ailenin korunması ve desteklenmesi noktasında akademik çalışmaların ehemmiyetine değinerek BARÜ bünyesinde yürütülmesi hedeflenen faaliyetlere yakın ilgisinden ötürü Rektör Uzun’a teşekkür etti.

Üniversitelerin tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde topluma ulaşan çalışmalar yapmasının kıymetine dikkat çeken Rektör Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak ‘Aile Yılı’ çerçevesinde genç nüfusun korunması, geçmişten günümüze aktarılan bedellerin koruma edilmesi ve aile kurumunun güçlendirilmesi için akademik takviye vermeye devam edeceğiz. ‘Ailemiz Geleceğimiz’ sloganıyla Türkiye genelinde çıkılan bu yolda toplumsal hayatta bayan ve ailenin ehemmiyeti, aile içi irtibat bahislerinin üzerine eğileceğiz. Topluma katkı misyonumuzla ülkemizin sağlıklı aile bireyleri yetiştirilmesi maksadına katkı sunacağız. Bu düşüncelerle iş birliği içerisindeki yaklaşımları münasebetiyle Bartın Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Sayın Yavuz Korkmaz’a teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 6
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Haziran, 2026 10:14 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kayabaşı merdivenlerinde akşamları tedirgin eden manzara

Karabük merkezde bulunan Kayabaşı Merdivenlerinde bazı gençlerin alkol tüketmesi ve boş kutuları çevreye bırakması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Özellikle akşam saatlerinde merdivenlerde bulunan banklarda bir araya gelen gençlerin alkol kullandığı iddia edilirken, tüketilen içeceklerin boş kutularının da bankların yanına bırakıldığı görüldü. Ortaya çıkan görüntüler hem çevre kirliliğine yol açtı hem de bölgeden geçen vatandaşları rahatsız etti.

Çevre sakinleri, merdivenlerin yoğun olarak kullanılan bir geçiş güzergahı olduğunu belirterek, yaşanan durumun güvenlik endişesi oluşturduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise özellikle akşam saatlerinde bu bölgeden geçmeye çekindiklerini dile getirdi.

Mahalle sakinleri, bölgede denetimlerin artırılmasını ve çevre kirliliğine neden olan kişilere gerekli işlemlerin uygulanmasını isteyerek yetkililere çağrıda bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin