Reklam
Reklam
barude ailenin korunmasi ve guclendirilmesine yonelik calismalar yapilacak N1RpzP9K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0

BARÜ’de ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde aile içindeki kıymetlerin pekiştirilmesi ve bireylerin sağlıklı münasebetler kurması noktasında çalışmalar yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle ülke genelinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretim kurumları arasında iş birliği yapılacak. Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden Bartın Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Yavuz Korkmaz, bireylerin farkındalığını artırmak ve ailelerin sosyo-kültürel gelişimlerine takviye olmak için fikir paylaşımında bulunuldu. Görüşmede; yıl boyunca aile içindeki bedellerin pekiştirilmesi, toplumda dayanışma kültürünün güçlendirilmesi, ailenin birlik ve beraberliğini korumak emeliyle etkinlikler yapılması konuşuldu.

İl Müdürü Korkmaz, ailenin korunması ve desteklenmesi noktasında akademik çalışmaların değerine değinerek BARÜ bünyesinde yürütülmesi hedeflenen faaliyetlere yakın ilgisinden ötürü Rektör Uzun’a teşekkür etti.

Üniversitelerin tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde topluma ulaşan çalışmalar yapmasının kıymetine dikkat çeken Rektör Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak ‘Aile Yılı’ çerçevesinde genç nüfusun korunması, geçmişten günümüze aktarılan pahaların koruma edilmesi ve aile kurumunun güçlendirilmesi için akademik takviye vermeye devam edeceğiz. ‘Ailemiz Geleceğimiz’ sloganıyla Türkiye genelinde çıkılan bu yolda toplumsal hayatta bayan ve ailenin değeri, aile içi bağlantı bahislerinin üzerine eğileceğiz. Topluma katkı misyonumuzla ülkemizin sağlıklı aile bireyleri yetiştirilmesi maksadına katkı sunacağız. Bu düşüncelerle iş birliği içerisindeki yaklaşımları hasebiyle Bartın Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Sayın Yavuz Korkmaz’a teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin