BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yoğun bir katılımla gerçekleştirilen öğrenci kulüpleri tanıtım etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte başarılı çalışmalar yürüten öğrenci toplulukları üniversiteye yeni başlayanlar için stantlarını ziyarete açtı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda Kutlubey Yerleşkesi Gölet Alanında gerçekleştirilen etkinlikte yeni takım arkadaşlarıyla bir araya gelen öğrenci kulüpleri, açtıkları stantlarda çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti. Kurulan stantlarda topluluklar hakkında bilgi vererek yeni kayıtları alan üyeler, BARÜ’nün farklı akademik birimlerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini, yeni arkadaş ortamları oluşturmalarını; ayrıca sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemelerini ve bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak amacıyla sürdürdükleri çalışmaları da aktardı. BARÜ’de “Daha yeşil, çevreci ve sürdürülebilir bir yerleşke hayatı” çalışmaları kapsamında yağmur suları hasat edilerek oluşturulan doğal gölette Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen kano gösterisi ile keyifli anlar yaşandı. Ayrıca Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı da (T3 Vakfı) gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla kurdukları stantta ziyaretçilerine bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte geleneksel hale getirilen pilav ikramı da yapıldı. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik de öğrenci topluluklarının tanıtım stantlarını ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

BARÜ bünyesindeki 83 öğrenci topluluğu ile gençlerin hem sosyalleşmesi hem de ilgi alanlarına yönelik etkinliklere katılmasının sağlandığını vurgulayan Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemizde birçok farklı alana yönelik öğrenci kulübü bulunuyor. Bu kulüpler kurumun sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal hayatına değer katan önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Her yıl ailemizin yeni üyesi olan öğrencilerimiz için, kulüpleri yakından tanımaları ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Derslerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamında öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu düşüncelerle öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla nitelikli gençler yetiştirilmesi noktasında bizleri daima teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mart, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

KARÇEL Emekçileri TİS süreci hakkında bilgilendirildi

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Karçel AŞ bünyesinde devam eden toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin çalışanlara bilgilendirmede bulundu.

Karçel AŞ’de gerçekleştirilen toplantıda, devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son durumu ele alındı. Şube Başkanı Kenan Yılmaz, süreç hakkında emekçilere detaylı bilgi vererek, yürütülen müzakerelerde gelinen aşamayı paylaştı.

Başkan Yılmaz konuşmasında, işçilerin haklarını korumak ve geliştirmek adına sürecin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Amacımız, üyelerimizin emeğinin karşılığını en iyi şekilde almasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca çalışanların talepleri dinlenirken, süreçle ilgili merak edilen sorular da yanıtlandı. Sendika yönetimi, şeffaf bir şekilde yürütülen görüşmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirme yapılmaya devam edileceğini vurguladı.

Karçel emekçileri ise yapılan bilgilendirme toplantısından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, sürecin birlik ve dayanışma içerisinde tamamlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin