blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ, ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programıyla akademik gelişimi destekliyor

Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ), öğretim elemanlarının mesleksel gelişimine katkı sağlamak gayesiyle düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" programı ağır iştirakle tamamlandı. Program boyunca farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler bilgi ve tecrübelerini BARÜ’lü eğitimcilerle paylaştı.
BARÜ Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen program, üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerine yenilikçi bir yaklaşım kazandırmayı hedefledi.
Rektör Akkaya: "Güçlü eğiticiler, güçlü kuşakların temelidir"
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, öğrenci odaklı eğitim anlayışına vurgu yaparak, "Akademik gelişim, güçlü eğiticilerle mümkün olur. Bu programın hem üniversitemiz hem de tüm iştirakçiler için verimli olmasını temenni ediyorum" dedi.
Program kapsamında, Gazi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik "Prompt Mühendisliği: Başlangıçtan İleri Seviyeye", Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Meriç Tuncel ise "Program ve Öğrenme Çıktısı Yazımı" başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Harun Serpil "Öğrenci Motivasyonunu Artırma Stratejileri", MEB’den Öğretmen Pınar Sayar "Canva’da Temel Tasarım Becerileri", BARÜ’den Öğr. Gör. Nilgün İncereis ise "Uzaktan Eğitimde Yeni Süreçlere Uyum" ve "Microsoft Teams’in Aktif Kullanımı" mevzularında bilgi verdi. Programda ayrıyeten Muş Alparslan Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Görkem Ceyhan "Rubrik Hazırlama", Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Ünal "Akılcı Düşünme ve Yanılgılardan Kaçınma" başlıklarıyla iştirakçilere kıymetli bilgiler aktardı.
BARÜ’den Prof. Dr. Burcu Duman "Yükseköğretimde Tesirli Öğretim" ve Dr. Öğr. Üyesi Seçil Eda Özkayran "Değişim İdaresi ve Mentörlük" eğitimleriyle programı zenginleştirdi.
Program, Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Yıldız Durak’ın "Eğitimde Yapay Zekâ Araçları Uygulamaları" ve BARÜ’den Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay Ulus’un "Yetişkinlerde Öğrenme Psikolojisi" sunumlarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
25 Kasım, 2025 09:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kütüphanede “Ailemle Okuyorum” Etkinliği

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İl Çocuk Hakları Komitesi, “Aile Yılı” kapsamındaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. 

Karabük Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen “Ailemle Okuyorum” etkinliği, çocuklar ve ailelerini kitapların büyülü dünyasında buluşturdu.

Gerçekleştirilen program, katılımcılara keyifli, verimli ve unutulmaz bir okuma deneyimi yaşattı. Etkinlik süresince çocuklar, aileleriyle birlikte kitap okuyarak okuma kültürlerini güçlendirdi. Bu anlamlı buluşma, aile içi iletişim ve paylaşımın önemine bir kez daha dikkat çekti. Aileler, birlikte geçirdikleri kaliteli zamanın mutluluğunu hep birlikte yaşadı. Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu güzel ve anlamlı etkinliğe verdikleri değerli katkılar ve güçlü paydaşlıkları için Karabük Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi’ne teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin