blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları başladı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) geleceğin teknolojilerine istikamet verecek yenilikçi projeler ile bölüm temsilcilerini bir ortaya getirdiği Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı başlıyor.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) proje geliştirme konusunda farkındalığı artırmak ve gençlerin yenilikçi fikirlerini desteklemek hedefiyle düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı sekizinci kere kapılarını açıyor. Türkiye’nin alanında öncü kurumlarından yetkililerin de yer aldığı, bölgenin en kıymetli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak gösterilen BARÜ 8. Milletlerarası Ar-Ge Proje Pazarı müracaatları başladı. Tertip BARÜ ile Almanya’dan Saarland Üniversitesi, Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Memleketler arası Saraybosna Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Milletlerarası Final Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi, Özbekistan’dan Mamun Üniversitesinin paydaşlığında düzenleniyor.
Proje özetleri 3 Kasım 2025 tarihine kadar gönderilebilecek
BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere farklı alanlarda düzenlenen proje pazarının müracaatları "projepazari.bartin.edu.tr" internet adresinden alınıyor. Proje özetlerinin 3 Kasım 2025 tarihine kadar gönderilebileceği şenlikte ön kıymetlendirme sonuçları ise 10 Kasım 2025 tarihinde açıklanacak.
Katılımcılar "Akıllı Lojistik", "Büyük Data ve Analitik", "Simülasyon", "Otonom Robotlar", "Siber Güvenlik", "Nesnelerin İnterneti", "Dijital Dönüşüm", "Kimyasal Teknolojiler", "Bulut Teknolojisi", "Akıllı Teknolojiler", "Katmanlı Üretim", "Sürdürülebilir Etraf ve Şehircilik", "Yatay ve Dikey Sistem Entegrasyonu", "Enerji Teknolojileri", "Akıllı Materyaller ve Endüstriyel Uygulamaları" ile "Akıllı Sıhhat Uygulamaları" ana temalarında projelerini gönderebilecek. Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren proje sahiplerine toplam 425 bin TL ödül verilecek.
Bilim ve teknoloji meraklıları 20-21 Kasım 2025 tarihlerinde bir ortaya gelecek
Türkiye’nin "Milli Teknoloji Hamlesi"ne katkı sunmak gayesiyle düzenlenen aktiflik, BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 20-21 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Aktiflikte proje sahipleri ile dal temsilcilerinin bir ortaya gelmesi sağlanarak potansiyel iş birlikleri kurulacak. Ayrıyeten "Liseler Kategorisi"nde de projelere yer verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı Kent Konseyi’nden Alaplı Belediyespor’a moral kahvaltısı

Alaplı Kent Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Harika Amatör Ligi’nde çaba eden Alaplı Belediye Spor, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak ve moral-motivasyon sağlamak hedefiyle futbolcularla bir ortaya geldi.
Sarı-mavili grup, Ortacı köy Spor ile oynayacağı birinci maç öncesi düzenlenen tertipte buluştu. Kadronun tam takım katıldığı programa; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Savcısı Anıl Öztürk, Jandarma Kumandanı İbrahim Kuzgun, siyasi parti ilçe liderleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, Kulüp Başkanı Hüseyin Oğuz, Teknik Yönetici Emrah Toraman ve amatör spora takviye veren iş insanları katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, yeni dönem gayeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve futbolculara moral aşılandı. Alaplı Belediye Spor idaresi, bu tıp tertiplerin kulüp içindeki dayanışmayı artırdığını belirterek spor topluluğunun kenetlenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, takımın dönem öncesi moral depoladığını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde Alaplı Belediye Spor’u hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Kaymakam Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "2025 döneminde da Alaplı Belediye Spor’un başarılı bir grafik çizeceğine inanıyorum. İtimat ve huzur ortamında, olaysız ve centilmence bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı için Kent Konseyi’ne, idaresine ve Lider Yasin Ören’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.
Program sonunda, Alaplı Belediye Spor’a dayanak veren isimlere Kaymakam Selçuk Köksal ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.