Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Mayıs, 2014 08:20 tarihinde yayınlandı
0

Bartınlı Madenciler Ölen Meslektaşlarını Baret ve Karanfillerle Andı

BARTIN ’da madenciler, baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Bartın’a bağlı Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, Hükümet Caddesi’nde baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yüzlerce baret ve karanfilden oluşturulan yolun etrafında toplanan vatandaşlar da madencilere destek verdi. Genel Maden İş Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, yaptığı konuşmada Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yaşanan felakete sessiz kalmayacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Arslan, “Soma’da yaşanan iş kazası değil katliamdır. Bu katliamı protesto etmek için burada toplandık. 285 arkadaşımızı temsilen 285 baretimizle beraber madencilerimiz ve maden şeflerimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz. Biz milletiz, millet olarak da hakkımızı ve hukukumuzu sonuna kadar savunacağız” dedi. Düzenlenen etkinliğe TEKSİF Sendikası başta olmak üzere çok sayıda sendika, Bartın Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin