BARTIN ’da madenciler, baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Bartın’a bağlı Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, Hükümet Caddesi’nde baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yüzlerce baret ve karanfilden oluşturulan yolun etrafında toplanan vatandaşlar da madencilere destek verdi. Genel Maden İş Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, yaptığı konuşmada Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yaşanan felakete sessiz kalmayacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Arslan, “Soma’da yaşanan iş kazası değil katliamdır. Bu katliamı protesto etmek için burada toplandık. 285 arkadaşımızı temsilen 285 baretimizle beraber madencilerimiz ve maden şeflerimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz. Biz milletiz, millet olarak da hakkımızı ve hukukumuzu sonuna kadar savunacağız” dedi. Düzenlenen etkinliğe TEKSİF Sendikası başta olmak üzere çok sayıda sendika, Bartın Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar da destek verdi.


Bartınlı Madenciler Ölen Meslektaşlarını Baret ve Karanfillerle Andı
Öğrencilerden köyde örnek saha çalışması
Yortan Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Alanı öğrencileri, “Ben Her Yerde Varım Projesi” kapsamında düzenlenen “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinliğiyle teorik bilgilerini sahaya taşıdı. Alan öğretmeni Mert Hatıl rehberliğinde Omarlar Köyü’nü ziyaret eden öğrenciler, köydeki vatandaşlarla bir araya gelerek kapsamlı bir saha çalışması gerçekleştirdi.
Ziyaret sırasında öğrenciler, vatandaşlara ait büyükbaş hayvanlar ile evcil hayvanların bakım, besleme ve genel sağlık kontrollerini yerinde inceledi. Sürü yönetimi uygulamalarını gözlemleyen gençler, hayvancılık alanında edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu. Ayrıca hayvanların rasyon uygulamaları, yemleme programları ve refah koşulları hakkında da önemli bilgiler edinildi.
Alan öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda öğrenciler, üreticilerle birebir iletişim kurarak mesleki gelişimlerine katkı sağladı. Etkinlik kapsamında çiftlikte bulunan köpeklere mama dağıtımı yapılarak bakım süreçlerine de destek olundu. Öğrencilerin gösterdiği ilgi ve duyarlılık, köylüler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Bu anlamlı etkinlikle hem öğrencilerin uygulama becerilerinin arttığı hem de hayvan sağlığı ve refahı konusunda farkındalık oluşturulduğu belirtildi.

