Reklam
Reklam

Bartınlı Madenciler Ölen Meslektaşlarını Baret ve Karanfillerle Andı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Mayıs, 2014 08:20 tarihinde yayınlandı
0

BARTIN ’da madenciler, baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Bartın’a bağlı Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, Hükümet Caddesi’nde baret ve karanfillerden yol yaparak Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yüzlerce baret ve karanfilden oluşturulan yolun etrafında toplanan vatandaşlar da madencilere destek verdi. Genel Maden İş Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, yaptığı konuşmada Soma’da hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Yaşanan felakete sessiz kalmayacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Arslan, “Soma’da yaşanan iş kazası değil katliamdır. Bu katliamı protesto etmek için burada toplandık. 285 arkadaşımızı temsilen 285 baretimizle beraber madencilerimiz ve maden şeflerimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz. Biz milletiz, millet olarak da hakkımızı ve hukukumuzu sonuna kadar savunacağız” dedi. Düzenlenen etkinliğe TEKSİF Sendikası başta olmak üzere çok sayıda sendika, Bartın Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

kastamonuda uyusturucu ve silah operasyonu 3 tutuklama jVmnPvZM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 353 adet sentetik ecza hapı, 65 gram kannabinoid katkılı tütün, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 1 adet bıçak, 8 adet cep telefonu ve 7 adet SIM kart ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin