Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2016 08:04 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’ın İntihar Verileri Açıklandı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında Bartın’da 12 kişi intihar etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2015 yılına ilişkin intihar istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ölümle sonuçlanan intihar sayısı revize edilen 2014'te 3 bin 169 iken, geçen yıl yüzde 1,3 artarak 3 bin 211 kişi oldu. İntihar edenlerin yüzde 72,7'sini erkekler, yüzde 27,3'ünü ise kadınlar oluşturdu. Kaba intihar hızı 100 bin nüfus başına düşen intihar sayısını ifade ederken, bu hız söz konusu yılda değişmeyerek 100 binde 4,11 olarak gerçekleşti. Diğer bir ifadeyle geçen yıl her 100 bin kişiden 4'ü intihar etti. 2015 yılında, ölümle sonuçlanan intihar sayısı, Bartın’da 12, Zonguldak’ta 29, Karabük’te ise 10 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Temmuz, 2025 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacık’ta İlçe Müftüleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük İl Müftüsü Ali Erhun başkanlığında, Ovacık İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde aylık İlçe Müftüleri Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Ayhan Yalçın, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Ovacık İlçe Müftüsü Hüseyin İpek, Eskipazar İlçe Müftüsü Metin Çelebi, Yenice İlçe Müftüsü Hulusi Güner ve Eflani İlçe Şube Müdürü Şenol Yalçın katıldı.

Toplantıda, il genelinde devam eden orman yangınları ve bu süreçte din hizmetlerinin etkinliğinin artırılması konuları başta olmak üzere çeşitli başlıklar ele alındı. İlçe müftüleri, yerel düzeydeki gözlem ve tecrübelerini paylaşarak bölgelerin farklı ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirdi.

İl Müftüsü Ali Erhun, yangın bölgelerinde sürdürülen vakıf yardımlarına ve din hizmetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesine dikkat çekerek, “İlimizde devam eden yangınlar dolayısıyla vakfımızın yardım çalışmaları ve din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için ilçe müftülerimizle sürekli iletişim ve iş birliği içindeyiz. Her ilçenin kendine özgü ihtiyaçlarını ve karşılaştığı sorunları tespit edip çözüm üretme gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin