Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’daki maden ocağı soruşturmasında 4 tutuklama

Bartın’da bir madencinin öldüğü maden ocağındaki göçük olayı ile ilgili başlatılan soruşturmada maden ocağı işletmeler müdür ve iş güvenliği müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Enerji ve Maden A.Ş.’ye ait maden ocağında 26 Ekim Cumartesi günü meydana gelen göçükte Ferdi Tayyar isimli işçi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İşletmeler Müdürü A.K., İş Güvenliği Müdürü S.Y., daimi nezaretçi Maden Mühendisi H.I. ve vardiya sorumlusu Maden Mühendisi N.M.Ö., serbest bırakılmıştı. İtiraz üzerine bu 4 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tr82 bolgesi yerel kalkinma hamlesiyle turkiye 3uncusu oldu YJcUaJHZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

TR82 Bölgesi yerel kalkınma hamlesiyle Türkiye 3’üncüsü oldu

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı bünyesindeki Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan TR82 Bölgesi, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında Türkiye genelinde en yüksek bütçeli yatırım başvurusu alan 3. bölge oldu. Bölge genelinde uygulanan program çerçevesinde öngörülen 29 milyar 514 milyon TL’lik yatırım ile 2 bin 699 kişilik istihdam oluşturulması hedefleniyor.

2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri, toplamda 29 milyar 514 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldı. Bu büyük yatırım bütçesiyle TR82 Bölgesi, Türkiye genelinde en yüksek yatırım başvurusu yapılan üçüncü bölge olma başarısını gösterdi.

KUZKA danışmanlığında 47 Proje başvurusu alındı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yatırım Destek Ofisleri danışmanlığında TR82 Bölgesi’nde yürütülen program kapsamında toplam 47 proje başvurusu alındı. Kabul edilen ve 29 milyar 514 milyon TL’lik yatırım yapılması öngörülen bu projelerin bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

2 Bin 699 kişilik istihdam hedefi

Yatırım tutarıyla dikkat çeken projeler, bölgedeki istihdama da önemli bir katkı sunacak. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde toplam 2 bin 699 kişilik yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin