Bartın’da bu sabah meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki sarsıntının meydana geldiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Bartın’ın Ulus ilçesinde sabah saat 05.03 sıralarında meydana gelen sarsıntı, Bartın vilayet merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Kastamonu’nun birtakım ilçelerinde de hissedildi. Sarsıntı anına ait ortaya çıkan güvenlik kamerası imajlarına yaşanan sarsıntının sesi de yansıdı. Sarsıntı anında kameranın sallanarak, imaj açısının değiştiği de manzaralarda yansıdı.
Sarsıntı nedeniyle rastgele bir zararın olmadığı öğrenildi.


Bartın’da sabah saatlerinde meydana gelen sarsıntı anı kamerada
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

