Bartın'da Organik Tarım Gelişiyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2016 07:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Organik Tarım Gelişiyor

BARTIN Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram bakanlık tarafından uygulanmakta olan ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ kapsamında Bartın’da yürütülen “Organik Tarım Projemiz” kapsamında faaliyet gösteren 2 üreticiyi ziyaret ederek bahçelerde inceleme yaptı. Bayram bu kapsamda Karahüseyinli Köyünden İsmail Topal ve Hacıhatipoğlu Köyünden Nevzat Doğan’ın Organik Kivi bahçelerini gezdi. Bahçe gezisi sırasında Bayram’a Organik Tarım konu sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından Organik Bahçeler hakkında bilgi verildi. Bayram ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada: “İlimizde gittikçe gelişmekte olan Organik Tarım -özellikle kivi, böğürtlen ve kızılcık gibi ürünlerde- ilimiz için önem arz etmektedir. Daha önce İl Müdürlüğü olarak böğürtlen ve ahdududa başlatılan Organik Tarım üretimine 2013 yılında kivi ve kızılcık eklenmiştir. Kivi ve kızılcık yetiştiriciliği yapacak çiftçilerimize fidan ve sertifikasyon ile her türlü teknik destek İl Müdürlüğümüzce karşılanmaktadır. Organik ürünlerimize gerek ilimizden gerekse ilimizin dışından talepler gelmekte ve dolayısıyla bu ürünler ilimiz için önemli gelir getirme yolundadır. Bu nedenle organik kivi ve kızılcık tarımı projelerimiz devam edecektir. Şu anda ilimizde 58 çiftçi 105 dekar alanda organik tarım yetiştiriciliği yapmaktadır. Bu sayıyı çok daha ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin