BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Mart ayında TUİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bartın’da 267 konut satıldı. Yine müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta 584 konut satılırken, bu rakam Karabük’te 403 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde ise konut satışları 2016 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak 117 bin 205 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 993 konut satışı ile en yüksek paya yüzde18,8 sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12 bin 730 konut satışı yüzde 10,9 ile Ankara, 7 bin 549 konut satışı yüzde 6,4 ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Ardahan, 19 konut ile Şırnak ve 20 konut ile Bayburt oldu.


Bartın’da Mart Ayında 267 Konut Satıldı
Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi
Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.
Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.
Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.
Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.


