BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Mart ayında TUİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bartın’da 267 konut satıldı. Yine müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta 584 konut satılırken, bu rakam Karabük’te 403 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde ise konut satışları 2016 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak 117 bin 205 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 993 konut satışı ile en yüksek paya yüzde18,8 sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12 bin 730 konut satışı yüzde 10,9 ile Ankara, 7 bin 549 konut satışı yüzde 6,4 ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Ardahan, 19 konut ile Şırnak ve 20 konut ile Bayburt oldu.


Bartın’da Mart Ayında 267 Konut Satıldı
Genç AN-KA, Karabüklü üniversite öğrencilerini Ankara’da buluşturdu
Karabük Ankaralılar Platformu’nun gençlik yapılanması olan Genç AN-KA tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Ankara’da üniversite öğrenimini sürdüren Karabüklü öğrenciler bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda, farklı üniversitelerde eğitim gören Karabüklü öğrenciler tanışma, kaynaşma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu.
Karabük Ankaralılar Platformu yönetiminde görev alan Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Şeref Şık ile Ali Özen’in öncülüğünde düzenlenen programın koordinasyonunu öğrenci temsilcileri Yavuz Selim Kaya ve Sena Şık üstlendi.
Kahvaltı programında eğitim hayatı, kariyer planlamaları, sosyal projeler ve Ankara’daki öğrenci yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Öğrenciler, hedeflerini ve gelecek planlarını paylaşma imkânı buldu.
Programın ardından Karabük Ankaralılar Platformu Yönetim Kurulu ve Genç AN-KA tarafından yapılan ortak açıklamada, Ankara’da öğrenim gören Karabüklü gençlerle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunun yaşandığı belirtilerek, bu tür organizasyonlarla gençler arasındaki dayanışmanın artırılmasının, memleket bağlarının güçlendirilmesinin ve ortak sosyal faaliyetlerde bir araya gelinmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Programa Kadir Ekinci, Necat Börekçi, Selahaddin Çelebi, Prof. Dr. İrfan Taşoğlu, Dr. Harun Mıkçı, Serdal Eren, Cumhur Abaoğlu, Ömer Faruk İskenderli ve Yusuf Tığlı da katılarak öğrencilere destek verdi.
Genç AN-KA yetkilileri, Ankara’da eğitim hayatını sürdüren Karabüklü üniversite öğrencileriyle benzer etkinliklerde yeniden bir araya gelmeyi hedeflediklerini bildirdi. Program, öğrencilerin memleket bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak değerlendirildi.


