BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Mart ayında TUİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bartın’da 267 konut satıldı. Yine müdürlüğe bağlı Zonguldak’ta 584 konut satılırken, bu rakam Karabük’te 403 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde ise konut satışları 2016 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak 117 bin 205 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 993 konut satışı ile en yüksek paya yüzde18,8 sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12 bin 730 konut satışı yüzde 10,9 ile Ankara, 7 bin 549 konut satışı yüzde 6,4 ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Ardahan, 19 konut ile Şırnak ve 20 konut ile Bayburt oldu.


Bartın’da Mart Ayında 267 Konut Satıldı
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.


