Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Ferdi Tayyar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı
Hattat Enerji ve Maden A.Ş.’ye maden ocağında galeri açma işinin yürütüldüğü eksi 300 kodunda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madenci Ferdi Tayyar’ın cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozcağız beldesine bağlı Sütlüce köyündeki evine getirildi. Kur’an-ı Kerim okunarak, duaların edildiği cenaze törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıdı. Bakan Tunç, Tayyar’ın ailesi ve yakınları ile görüşerek, taziyede bulundu. Göçükte hayatını kaybeden madencinin cenazesi, Orta Mahalle Merkez Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.
Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, madenci Tayyar’ın yakınları, mesai arkadaşlarının yanı sıra Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Baykal, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Bartın’da madendeki göçükte hayatını kaybeden madenci son yolculuğuna uğurlandı
Eşini odunla döverek öldürdü
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.
Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.
Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

