Türkiye İş Kurumu’nun İşgücü Ahenk Programı Kapsamı’nda, Bartın’daki kurumlarda çalışacak 500 emekçi kura ile belirlendi.
İşgücü Ahenk Programı (İUP) ile Bartın’daki kamu kurumlarında çalışacak emekçiler, kura çekilişi ile belirlendi.
Bartın Kültür Merkezi Küçük Salonda, Bartın 3’üncü Noteri tarafından gerçekleştirilen kura ile vilayet merkezi, ilçe ve beldelerdeki kamu kurumlarında iş başı yapacaklar sırayla belirlendi. Bir çok kurumda ise alınacak personel sayısının 2 katı kadar müracaat yapıldığı öğrenilirken, Ulus Kaymakamlığı (Merkez) için müracaat sayısının, alım sayısının altında kalması nedeniyle kura çekimi gerçekleştirilemedi.
Çekilişi kamu kurumlarının temsilcileri, müracaat yapan adaylar ve aileleri de takip etti. Müracaat esnasında adaylar büyük heyecan yaşadı.
En kısa müddette işe başlamaları beklenen adayların, program kapsamında, birinci dört hafta 5 gün ve 37,5 saat olarak çalışabilecek. Adaylar devam eden haftalarda ise 3 gün ve 22,5 saat mesai yapabilecek.
Program ile adaylar yıl içerisinde en fazla 140 gün çalışabilecek.